Το να μιλάτε με τον σύντροφό σου για θέματα που σας απασχολούν, είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα που κάνει ένα ζευγάρι. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το να σηκώνει το τηλέφωνο με ύφος συνωμοσίας είναι οκ.

Απαντάει χαμηλόφωνα

Τι έγινε; Δεν πρόλαβε να αλλάξει δωμάτιο να μιλήσει με την ηρεμία του και χαλαρά και επειδή εσύ είσαι μπροστά το απαντάει; Ένιωσε ξαφνικά «πιεσμένος» και μιλάει χαμηλόφωνα ενώ είσαι κυριολεκτικά μπροστά του!;

Μέγα λάθος πες του και χαιρετίσματα! Τουλάχιστον ας την έπαιρνε την κοπέλα που τον κάλεσε αργότερα. Αλλά αν είναι μια φορά απαράδεκτο το ότι μιλάει με άλλη όσο είσαστε μαζί, τότε είναι δέκα φορές χειρότερο που το κάνει και μάλιστα μπροστά σου.

 

Ξεκάθαρη συζήτηση

Πες του ότι θέλεις να μιλήσετε ξεκάθαρα και σοβαρά. Ρώτα τον με ποιον μίλαγε. Και μη σου αρχίσει τα περί δικαιώματος να μη σου πει και λοιπά γιατί αν το πάμε έτσι και εσύ έχεις δικαίωμα να υποθέσεις ότι σε κερατώνει και να τον χωρίσεις. Τι όχι; Διαφωνεί με αυτό το statement; Δεν τον συμφέρει;

 

Πρέπει να ξέρεις

Σαφώς και αν δε θέλει δε σου λέει. Σαφώς και εσύ δε μπορείς να τον υποχρεώσεις να σου πει. Ούτε αυτός όμως δε μπορεί να σε υποχρεώσει να μην τον χωρίσεις επειδή εσένα σου ήρθαν διάφορες ιδέες περί απιστίας λόγω αυτής της κλήσης.

Είναι απαραίτητο και πρέπει να ξέρεις τι συμβαίνει. Εξήγησέ του ότι μαζί του «ξοδεύεις» τον πολύτιμό σου χρόνο. Και μην ξεχνάς ότι ο χρόνος δεν επιστρέφει ποτέ! Για αυτό θες να ξέρεις αν αυτό το άτομο αξίζει να μοιράζεσαι τον χρόνο σου ή όχι.

 

Αν δε σου λέει ποιος είναι

Πολύ απλό, σηκώνεσαι και φεύγεις. Ούτε θα κάτσεις να παρακαλάς κάποιον που έχει τόση μυστικοπάθεια. Ούτε θα κάτσεις να τον πιέσεις, ούτε θα κάτσεις φυσικά και να ασχοληθείς άλλο μαζί του.

Δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από κάποια κοπέλα, γιατί δεν υπάρχει καμια δικαιολογία να ψιθυρίζει ο άλλος όταν δεν είναι σε κάποιον επίσημο χώρο αλλά απλά αράζετε σε ένα δωμάτιο.