Ο Υδροχόος είναι γνωστός πάνω από όλα για τις προοδευτικές και αντι-συντηρητικές του πεποιθήσεις. Είναι επίσης γνωστός για το γεγονός ότι δε θα δεχθεί σε καμία περίπτωση την αδικία.

Από πού πηγάζει αυτή η στάση του;

Είναι χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου ότι εκτιμά πολύ την όποια προσπάθεια που κάνει κάποιος για να πετύχει κάτι στην καθημερινότητά του. Σέβεται ιδιαίτερα το ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τον δικό τους χαρακτήρα, όπως επίσης και τις δικές τους ευαισθησίες και διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω σε ένα θέμα.

Μπορεί το συναίσθημά του να είναι αρκετά εγωιστικό, όμως αν του μιλήσεις με πλήρως λογικά επιχειρήματα και χωρίς συναίσθημα, τότε θα σε κατανοήσει και θα δεχθεί αυτό που του λες.

 

Προοδευτική στάση ζωής

Η πρόοδος και το αίσθημα του δικαίου, δεν είναι αντίθετες καταστάσεις. Ίσα ίσα συνδέονται πολύ μεταξύ τους. Ο Υδροχόος είναι προοδευτικός και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακριβώς επειδή θεωρεί ότι αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο να είναι γενικά.

Απεχθάνεται κάθε μορφής ρατσιμό και σεξισμό και θα σταθεί δίπλα σε όποιον βιώνει διάκριση ή αδικία λόγω αυτής της παραμέτρου.

 

Δικαιοσύνη και αρετή

Για τον Υδροχόο, το να αποδίδεται ή να γίνεται υπεράσπιση του δικαίου, είναι το παν. Είναι ένα από τα «μότο» που έχει στη ζωή του και αυτό είναι, να υπερασπίζεται όποιον το έχει ανάγκη, τη στιγμή που το έχει ανάγκη και όταν ειδικά εκείνος βρίσκεται μπροστά στο εκάστοτε περιστατικό.