Ο αστρολογικός χάρτης είναι ένα σύνολο όψεων πλανητών και αστεροειδών με αποτέλεσμα να μη βγαίνει ένα συμπέρασμα μόνο από τον Ήλιο στον οποίο έχεις το κάθε σου ζώδιο.

Μονά-Ζυγά

Ο Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος θεωρούνται αρσενικά. Τα υπόλοιπα, αυτά που έχουν ζυγή αρίθμηση, δηλαδή οι Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως και Ιχθύς είναι τα θηλυκά.

Αυτό αφορά καθαρά το κομμάτι της ενέργειας. Στο θέμα γενικότερα της ερωτικής συναστρίας πρέπει να λαμβάνεται στα υπόψιν κάθε τι υπάρχει στον αστρολογικό χάρτι.

Τα αρσενικά ζώδια είναι πιο δυναμικά, ενεργητικά, παρορμητικά και εξωστρεφή, σε αντίθεση με τους χαμηλούς τόνους, τη στοχαστικότητα και την εσωστρέφεια των θηλυκών. Και πάλι, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για αρχέτυπα, για μοντέλα προσωπικοτήτων όχι για αληθινούς ανθρώπους.

 

Είναι πολλοί οι παράγοντες

Έτσι είναι εύκολο να δούμε γιατί αρσενικοί και θηλυκοί τα πάνε καλύτερα με τους ομοίους τους. Γιατί ενεργειακά συμπληρώνουν αρκετά ο ένας τον άλλον χωρίς φυσικά αυτό να είναι εντελώς απόλυτο.Όμως δεν είναι τόσο απλό, τελικά. Γιατί μπορεί εσύ, ένας Παρθένος, να αναρωτιέσαι γιατί δεν αντέχεις τους Σκορπιούς, που θεωρητικά θα σου ταίριαζαν.

Υπάρχουν πολλοί πλανήτες, όψεις και ουράνια σώματα που διαδραματίζουν ρόλο στο γιατί δεν ταιριάζεις με κάποιον. Υπάρχει μια Σελήνη που περιγράφει τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Ένας Ερμής που συμβολίζει τον τρόπο που δουλεύει το μυαλό μας.

Όμως, ο αστρολογικός χάρτης δυο ανθρώπων μπορεί να αποκαλύψει πολλά, σε ένα συνδυασμό ηλιακών ζωδίων που αρχικά θα φαινόταν αταίριαστος. Για παράδειγμα, ο ένας είναι Κριός και ο άλλος Ιχθύς, ό,τι πιο ασύμβατο.

Αλλά και οι δύο έχουν τη Σελήνη τους στον Καρκίνο. Αυτό αλλάζει τα πάντα, γιατί τους κάνει να αισθάνονται πολύ άνετα ο ένας με τον άλλο. Ή ακόμα θα μπορούσε ο Άρης του πρώτου να βρίσκεται στον Λέοντα και η Αφροδίτη του δεύτερου στον Τοξότη, κάτι που θα ενίσχυε το μεταξύ τους ταίριασμα.