Προφανώς και ο σύντροφός σου ζηλεύει και μάλιστα χωρίς λόγο. Έχει δει και ξέρεις και η ίδια ότι ο κολλητός σου δε σε γουστάρει και ότι είστε φίλοι για χρόνια άλλωστε. Έλα όμως που δε μπορεί να ηρεμήσει.

Μίλα του

Εξήγησέ του ότι αυτό που κάνει σε ενοχλεί. Ότι θα ήταν λογικό να ζηλεύει μέχρι έναν βαθμό από την άποψη ότι είναι ανθρώπινο. Όταν όμως γνωρίζει το context και ότι δεν αρέσεις στον κολλητό σου και εκείνος επιμένει ότι μπορεί να «υπάρχει κάτι», τότε πρέπει να του μιλήσεις.

 

Επιπτώσεις

Εξήγησέ του ότι το πιο λογικό πράγμα είναι ότι μετά από τόσα σκηνικά που σου κάνει, εσύ θα φτάσεις στα όριά σου και θα χωρίσετε. Πρέπει να κατανοεί ότι οι πράξεις του έχουν επιπτώσεις και φυσικά συνέπειες στη δική σου ψυχολογία.

 

Σε βάζει στη μέση

Κυριολεκτικά είναι σα να σε βάζει έμμεσα -εκτός αν στο έχει πει ήδη-, να διαλέξεις ποιον από τους δύο θα έχεις στη ζωή σου, πράγμα εντελώς απάνθρωπο και ανήθικο. Όχι δε θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτήν τη θέση, να έχεις κάποιον να ελέγχει με ποιον θα βγεις και με ποιον θα κάνεις παρέα.

Είναι απαράδεκτο να θεωρεί ότι δεν έχεις δικαίωμα να αγαπάς τον κολλητό σου και πόσο μάλλον να πιστεύει ότι θα «ξεκόψεις» μαζί του επειδή τον ενοχλεί.

 

Αποδοχή

Πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι πριν τον γνωρίσεις και κάνετε σχέση, συνήθιζες να βγαίνεις και να έχεις κι άλλη καθημερινότητα. Αυτή η καθημερινότητα περιελάμβανε άλλα άτομα και πλέον περιλαμβάνει κι αυτόν.

Οφείλει αν σε αγαπάει και σε θέλει δίπλα του, να αποδεχτεί το πώς έχει η κατάσταση. Από την άλλη δείξε του και εσύ με τη σειρά σου ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται για κάτι όπως η απιστία κλπ.

Εξήγησέ του ποια είναι τα συναισθήματά σου απέναντί του, όμως κάνε του ξεκάθαρο ότι αν συνεχιστεί αυτό, θα υπάρξουν επιπτώσεις όπως το να χωρίσετε.