Είναι το ζώδιο που θα το ακούσεις συνέχεια να μιλάει για ταξίδια και για αλλαγές στην καθημερινότητά του. Θέλει να γνωρίζει κόσμο και να είναι το κέντρο της παρέας. Θυμίζει αρκετά τον Ζυγό και τον Λέοντα.

Ως φιλία

Είναι πολύ καλός φίλος λόγω της αισιόδοξης και θετικής τους φύσης. Οι Τοξότες θα κάνουν τα πάντα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η ευγένειά τους είναι ανιδιοτελής, γι’ αυτό δεν περιμένουν αντάλλαγμα για ο,τι προσφέρουν. Δεν ανακατεύονται στα σχέδια των άλλων και δεν είναι κτητικοί ή ζηλιάρηδες.

Θέλουν να βοηθούν τους άλλους όταν έχουν προβλήματα. Φέρονται στους άλλους όπως θα ήθελαν να φέρονται στους ίδιους και ζουν σύμφωνα με την πολιτική του «ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν», γι’ αυτό και είναι τόσο αρεστοί.

Οι Τοξότες είναι ιδανικοί συνομιλητές, με αίσθηση του χιούμορ, αν και μερικές φορές, είναι κάπως ωμοί. Πάντα όμως λένε αυτό που πιστεύουν και δεν κρύβουν τίποτα. Δεν τους αρέσουν οι διφορούμενες κουβέντες, γιατί τους πάει πίσω το να προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν.

 

Αμεσότητα

Τους αρέσει η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και την απαιτούν. Οι Τοξότες λένε πάντα την αλήθεια, ακόμη κι αν είναι δυσάρεστη, όμως αυτό κάνει τους άλλους να τους εμπιστεύονται απόλυτα. Δεν κρύβουν τίποτα και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί.

Οι μόνοι που ίσως δεν τους συμπαθούν, είναι όσοι ζουν με αυστηρό πρόγραμμα κι οργάνωση στη ζωή τους, γιατί οι Τοξότες αργοπορούν και χάνουν τα ραντεβού τους, αλλά αυτό γίνεται γιατί σκέφτονται τόσο μπροστά, που ξεχνάνε το παρόν.

Δείξτε ανοχή σε αυτό, γιατί δεν το κάνουν επίτηδες, απλά είναι μέρος της προσωπικότητάς τους. Αν νομίζετε ότι το καταλαβαίνετε και μπορείτε να το αποδεχτείτε, τότε αφήστε τον Τοξότη να μπει στην ζωή σας και να την γεμίσει με το λαμπρό του φως.