Ναι, οι συχνοί οργασμοί ή αλλιώς οι συχνές εκσπερματίσεις φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Έρευνα

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που ακολούθησε περίπου 32 χιλιάδες υγιείς άνδρες για 18 χρόνια, 3839 από τους οποίους διαγνώστηκαν αργότερα με καρκίνο του προστάτη.

Οι άνδρες ρωτήθηκαν για την συχνότητα εκσπερμάτισής τους στις ηλικίες των 20 έως 29 ετών, 40 έως 49 ετών και το 1991 (την χρονιά πριν την έρευνα).  Τα αποτελέσματα έδειξαν, για παράδειγμα, ότι οι άνδρες στην ηλικιακή ομάδα των 40-49 ετών, που εκσπερμάτιζαν 21 ή και περισσότερες φορές τον μήνα είχαν έως και 22% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου σε σχέση με εκείνους που εκσπερμάτιζαν 4-7 φορές τον μήνα.

Τα συμπεράσματα δεν άλλαξαν ακόμα και όταν έγιναν οι απαραίτητες προσαρμογές, που λάμβαναν υπόψη παράγοντες, όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής και το ιατρικό ιστορικό.

Αν και οι επιστήμονες δεν έδωσαν κάποια εξήγηση, ωστόσο οι υπάρχουσες θεωρίες υποστηρίζουν είτε ότι οι συχνοί οργασμοί ευνοούν την αποβολή επιβλαβών ουσιών είτε ότι η απομάκρυνση σπέρματος επιτρέπει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, αποτρέποντας την συσσώρευση των παλιών, που είναι πιο πιθανό να μεταλλαχθούν.

Η δρ. Jennifer Rider από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δήλωσε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ευρήματα, τα οποία όμως πρέπει να ερμηνευτούν με προσοχή