Είναι ένα πολύ ευαίσθητο και συναισθηματικό ζώδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει και αντίκτυπο στην επαγγελματική του καθημερινότητα. Μπορεί δηλαδή να επηρεάζεται άμεσα από συναισθήματα.

Εργασία

Ο Σκορπιός, στο εργασιακό του περιβάλλον, διαθέτει μεγάλη πειστικότητα. είναι γεμάτος ενέργεια, μισεί την τεμπελιά και χρειάζεται κίνηση και αναστάτωση για να αισθάνεται ζωντανός. Αλλά η υπερχείλιση της ενέργειας μπορεί μερικές φορές να ενοχλεί τους άλλους και ο Σκορπιός σπάνια θα αμφισβητήσει τον εαυτό του.

Ο Σκορπιός είναι πρόθυμος και εργατικός, δεν μένει ποτέ πραγματικά αδρανής. Αλλά δυσανασχετεί και γίνεται ευάλωτος εύκολα όταν δεν έχει αυτό που θέλει ή αν βρεθεί σε μια άβολη κατάσταση.

Αν τον πάρει από κάτω, τα συναισθήματα του τον δυσκολεύουν να σηκωθεί. Γι’ αυτό όταν έχει ένα πρόβλημα κάνει το παν να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτό. Είναι ειλικρινής με τους συνεργάτες του, δεν αναγκάζει τον εαυτό του να κάνει κάτι που δεν θέλει και ποτέ δεν θα είναι υποκριτής.

Υπομονή

Ο Σκορπιός δε μπορεί να δουλεύει κάπου που δεν του αρέσει για πολύ καιρό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και οικονομικές δυσκολίες να έχει, δε θα πει όχι στα θέλω του μόνο και μόνο για να μπορεί να επιβιώσει.

Του αρέσει να έχει μια καλή ποιότητα ζωής και αυτό συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία του και την καλή του διάθεση. Δεν πρόκειται να είναι παραγωγικός αν πιέζεται να κάνει κάτι που δεν του αρέσει.

Ούτε πρόκειται να κάνει βήμα πίσω σε αυτά που του αρέσουν διότι με αυτόν τον τρόπο είναι σα να κάνει πίσω σε αυτά τα πράγματα που τον ευχαριστούν.