Η κραυγή αγωνίας ανέργων γονιών μαθητών, οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε τα απολύτως απαραίτητα, έρχεται στο φως με αφορμή την συγκλονιστική περίπτωση μιας μαθήτριας γυμνασίου στον νομό Ηλείας η οποία πρόσφατα λιποθύμησε στην μέση του δρόμου, αδύναμη από την πείνα, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

«Το μυαλό όλων πήγε σε αδυναμία του οργανισμού της αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε πως είναι ένα θύμα…της κρίσης… αφού οι άνεργοι γονείς της τα ελάχιστα χρήματα που ήταν για το φαγητό τα είχαν δώσει για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού….με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην έχει φάει, έμεινε νηστικό, δεν αντέξει και λύγισε…», αναφέρει ένας άλλος γονιός, σε επιστολή του προς την τοπική εφημερίδα «Πατρίς».

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν», αναφέρεται στην επιστολή.

«Η αξιοπρέπειά τους δεν τους αφήνει να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους, γιατί όπως λένε, δεν θέλουν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη από το κράτος», συνεχίζει ο συντάκτης της επιστολής.

«Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε. Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που εχουν», καταλήγει η επιστολή-κραυγή του άνεργου πατέρα.