Να είσαι γενικά μια γυναίκα περήφανη για τον εαυτό της και να μην απολογείσαι στον καθένα για το τι είσαι, πώς είσαι κλπ. Είσαι αυτή που είσαι

Να στηρίζεις τα «πιστεύω» σου

Να έχεις την αυτοπεποίθηση αυτών που πιστεύεις και να μη νιώθεις ότι χρωστάς σε κανέναν την επιβεβαίωση. Μία γυναίκα που δεν απογοητεύεται με την πρώτη αποτυχία. Για μία τέτοια γυναίκα κάθε ευκαιρία στη ζωή αποτελεί πρόκληση και δε θα την αφήσει να χαμένη.

Ειδικά αν έχεις συγκεκριμένα πολιτική ιδεολογία και τη στηρίζεις με επιχειρήματα, ο άλλος θα σε θυμάται ως αυτό που είσαι και αυτό που πιστεύεις.

Ειλικρίνεια

Πες την αλήθεια σου όπως ακριβώς είναι και όποτε ακριβώς θέλεις. Πες ευγενικά αυτό που σκέφτεσαι. Κι ας διαφωνήσεις –έτσι κι αλλιώς, οι άνθρωποι που δε διαφωνούν με κανέναν, κάποιο πρόβλημα έχουν. Η ειλικρίνεια και η αλήθεια γενικά θα σε βοηθήσει να έχεις έναν ειλικρινή άνθρωπο μαζί σου. Σπάνια κάποιος που λέει ψέματα θα μείνει σε σχέση με μια ειλικρινή γυναίκα.

Να έχεις τρόπους

Το να μιλάς λες και δεν έχεις πολλές επιλογές στο λεξιλόγιο σα να είσαι στο γήπεδο, είναι δικαίωμά σου αλλά είναι και δικαίωμα του άλλου να σε κρίνει για αυτό, είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα. Επειδή είσαι γυναίκα θα κριθείς το ίδιο.

Τρόποι δε σημαίνει να φοράς καθημερινά σατέν φορέματα ή να ντύνεσαι σα γραία 80 χρονών.Σημαίνει να περπατάς με αυτοπεποίθηση και με το κεφάλι ψηλά, να μην αφήνεις τους άλλους να σου ρίχνουν το ηθικό και να παραμένεις ψύχραιμη.

Να δίνεις αυτά που νιώθεις

Όταν νιώθεις κάτι, δείξτο. Μη στέκεσαι εκεί να ντρέπεσαι. Ξέρεις ποια είσαι και ξέρεις τι θέλεις. Αυτό που θέλεις είναι να έχει αλήθεια και συναίσθημα. Δείξε τη δική σου αλήθεια λοιπόν.

Να είσαι ανιδιοτελής στον έρωτα και στις φιλίες σου. Μην κάνεις κάτι για να πάρεις αντάλλαγμα. Κάνε αυτό που νιώθεις: δώσε στους ανθρώπους αυτά που νιώθεις ότι θέλεις να δώσεις κι ας μην σου έχουν δώσει εκείνοι. Αποκλείεται να σε ξεχάσουν.