Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό το εξής. Δε μπορείς να ξέρεις αν ταιριάζεις με κάποιον μόνο λόγω ζωδίου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει γενικά όλος ο αστρολογικός χάρτης που συμπεριλαμβάνει και τις όψεις.

Κρόνος

Είναι ο πλανήτης που συνιστά πυξίδα των μακροχρόνιων σχέσεων. Αν συγκρίνει κάποιος τα ωροσκόπια δύο ανθρώπων που βρίσκονται σε ερωτική σχέση, θα διακρίνει πως η έντονη κρόνια επιρροή, εκτός από διάρκεια, δίνει και αντοχή σε προβλήματα που παρουσιάζονται, τεστάροντας την ικανότητα των εραστών να αντέχουν τις ταλαιπωρίες.

Ωστόσο, όλα βασίζονται στην σωστή αναλογία αρμονίας και έντασης. Αν ένα στοιχείο είναι πιο έντονο από το άλλο, τότε δεν υπάρχει ισορροπία, που σημαίνει πως οι μεγάλες εντάσεις, αλλά και η διαρκής και αποκλειστική αρμονία, μπορεί να βλάψει τη σχέση.

Ο Κρόνος όταν έχει έντονη παρουσία δίνει πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις σε ζητήματα. Ως εκ τούτου, όψεις που σχηματίζονται μεταξύ των δύο ωροσκοπίων των ενδιαφερομένων, δείχνουν το είδος, την αντοχή και τη διάρκεια της συνύπαρξής τους.

 

Χωρισμός

Συνήθως όταν ο Κρόνος του ενός είναι σε κακή ή δύσκολη όψη με τον Κρόνο του άλλου, τότε καταλαβαίνεις αν πηγαίνει το πράγμα σε χωρισμό.

Μία άλλη όψη ασυμφωνίας, είναι αυτή μεταξύ του Άρη του ενός και του Κρόνου του άλλου. Το άτομο που έχει τον Άρη στο ωροσκόπιό του, νιώθει πως ο Κρόνος προσπαθεί να τον βάλει σε καλούπια και αντιδρά βίαια, με συνέπεια να οδηγείται στην έχθρα και την αντεπίθεση. Φυσικά εδώ λαμβάνονται υπόψιν όψεις όπως η αντίθεση, η σύνοδος και το τετράγωνο.

Δίας και έρωτας

Ο Δίας δείχνει την ειλικρίνεια, το πάθος και την ένταση. Αυτός ο πλανήτης ωστόσο είναι υπεύθυνος και για τα υπερβολικά πάθη, όπως επίσης και για τις συναισθηματικές εντάσεις.

Ως εκ τούτου, όψεις μεταξύ του Δία του ενός, με το Δία του άλλου, με τη Σελήνη και τον Ήλιο, δείχνουν έναν αληθινό έρωτα και μια αγνότητα αισθημάτων, μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν μαζί, ενώ σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, η όψη Δία-Ήλιου δείχνει πως μια ευτυχισμένη σχέση είναι γραφτό να συμβεί στη ζωή του ατόμου.