Ο Καρκίνος είναι το πιο ευαίσθητο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου μαζί φυσικά με τον Ιχθύ και τον Ταύρο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί να μετατραπεί σε κυνικό και αμυντικό τύπο ανθρώπου.

Του αρέσεις πολύ όταν…

Σε κοιτάζει και δε μιλάει, απλά σε κοιτάζει. Τον ρωτάς εσύ τι συμβαίνει και αυτός αντιδρά λες και ξύπνησε από μεσημεριανό ύπνο λέγοντας σου ένα ξερό «τίποτα».

Όταν σου στέλνει μήνυμα για πράγματα όπως αν έχεις φάει καλά, αν πέρασες καλά τη μέρα σου, αν νιώθεις καλά.

Όταν σου προτείνει να βρίσκεστε σχεδόν κάθε μέρα ή σου στέλνει μηνύματα συχνά και θέλει να σε παίρνει και τηλέφωνο.

Θέλει να σε γνωρίσει στην παρέα του ή θέλει να κοιμάστε μαζί συχνά.

 

Γιατί όμως κάποιες φορές δε σου λέει τι νιώθει;

Επειδή είναι πολύ ευαίσθητος και φοβάται μην πληγωθεί γενικά, ο Καρκίνος θα σου πει αυτά που νιώθει αν και μόνο αν του μιλήσεις πρώτη. Έχει πολλή έντονη ανασφάλεια, φοβία απόρριψης και δε θέλει να φανεί «αδύναμος» μπροστά σε εσένα.

Άπαξ και του πεις τι αισθάνεσαι εκείνος κυριολεκτικά θα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Θα σου πει τι νιώθει κι αυτός χωρίς να προσπαθεί να το παίξει «δύσκολος». Γενικά να ξέρεις ότι ο Καρκίνος θα κάνει όνειρα και σχέδια για τη σχέση αυτή, από τη στιγμή και μόνο που θα συνειδητοποιήσει ότι του αρέσεις.

 

Άμυνα

Θα έχει αρκετές φορές αμυντική τάση, ιδίως όταν βγαίνετε το πρώτο χρονικό διάστημα. Θέλει να νιώσει άνετα. Επειδή κατά βάση του αρέσει να κάνει σχέση και όχι περιστασιακό χωρίς συναίσθημα σεξ, θα θέλει τον χρόνο του για να σιγουρευτεί ως προς το τι θες εσύ.

Αν τον ενοχλήσει κάτι και σου πει την κλασική απάντηση «τίποτα» στην ερώτηση «τι έχεις;», συνέχισε να τον ρωτάς. Θα σου πει τι νιώθει μόνο αν δείξεις επιμονή και πιο έντονο ενδιαφέρον. Γενικά θέλει ευαίσθητη προσέγγιση.