Η εμπιστοσύνη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επικοινωνία. Επικοινωνία σημαίνει καλύτερη σχέση και καλύτερη σχέση συνεπάγεται περισσότερη ποιότητα και εμπιστοσύνη.

Μίλα του

Για αυτά που σε απασχολούν, που σε αγχώνουν και που δε σε βοηθάνε να κοιμηθείς ήρεμη τα βράδια, καλό θα ήταν να του μιλάς. Να του λες ακριβώς τι σε ενοχλεί και τι θες να αλλάξει στη σχέση σας.

Ρώτα τον κιόλας. Αν αυτός έχει κάτι να σου πει και μπορεί να ντρέπεται ή να μην ξέρει αν θέλεις να ακούσεις, είναι καλό να του κάνεις συχνά ξεκάθαρο ότι μπορεί να σου λέει ό,τι αισθάνεται.

 

Όχι εντάσεις

Κάθε ένταση είναι ένα αγκάθι στη σχέση το οποίο κάνει περισσότερη ζημιά και έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνονται τα πράγματα παραγωγικά. Οι συχνές εντάσεις δεν εμπνέουν κάνεναν από τους δύο σας να έχει εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, για τον απλό λόγο ότι επικρατεί ο φόβος ότι θα ξανατσακωθείτε.

Κανείς δε λέει προφανώς ότι δε θα υπάρχουν ποτέ εντάσεις, αλλά τουλάχιστον να έχετε προσυμφωνήσει ως προς το πώς θα τις διαχειρίζεστε, για να είστε όλοι ικανοποιημένοι.

 

Γνωστοί και φίλοι

Είναι καλό να γνωρίζει ο ένας στον άλλον τα άτομα με τα οποία βγαίνει. Έτσι ούτε το αίσθημα της ζήλιας θα είναι έντονο καθόσον δε θα συμπεριφέρεται κανείς σα να κρύβει κάτι, ούτε όμως θα υπάρχει και μυστικοπάθεια χωρίς λόγο.

Το να ξέρει ο ένας τους γνωστούς και τους φίλους του άλλου δείχνει ότι είναι σημαντικός ο σύντροφός σου και ότι θέλεις να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου με κάθε σοβαρότητα.

 

Τηλέφωνα

Να είστε ξεκάθαροι ο ένας στον άλλον ό,τι άμα συμβεί ποτέ κάτι και θέλετε να μιλήσετε κάπου, ο σύντροφός θα είναι εκεί να ακούσει. Αν δε μπορεί τουλάχιστον θα έχεις το ελεύθερο από αυτόν και εκείνος από εσένα να υπάρχει η πιθανότητα της επικοινωνίας. Η επικοινωνία άλλωστε, είναι το παν.