H πιο κλασική χειρονομία των Ιταλών, δηλαδή αυτή που δείχνει ενωμένα τα δάχτυλα του ενός χεριού θέλοντας έτσι να συμφωνήσουν ή να εξηγήσουν κάτι, έγινε emoji.

To 2020 ήρθε με 117 ολοκαίνουργια emojis, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε – αντί λέξεων – για να περιγράψετε τα συναισθήματά σας ή διάφορα αντικείμενα.

Ανάμεσα σε αυτά, φυσικά, είναι και το παραπάνω, το οποίο έχει γίνει είδηση σε αρκετά μέσα της γειτονικής χώρας.

Η Emojipedia – μία εγκυκλοπαίδεια των emoji – περιγράφει το συγκεκριμένο εικονίδιο ως «ένα emoji που δείχνει όλα τα δάχτυλα και τον αντίχειρα να κάνουν μια κάθετη κίνηση, η οποία ουσιαστικά αποδίδει τη φράση «ma che vuoi? (μα, τι θες;)».

To όνομα του emoji στα αγγλικά είναι «pinched fingers» (δηλαδή ενωμένα δάχτυλα).

«Λόγω της μετανάστευσης των Ιταλών αλλά και της αύξησης του πληθυσμού, οι Ιταλικές χειρονομίες είναι μοναδικές και κουβαλούν μια πολιτισμική βαρύτητα, τόσο για τις ιταλόφωνες περιοχές του κόσμου όσο και γενικότερα. Άρα, είναι απόλυτα λογικό να αξίζουν μια θέση στη νέα «φουρνιά» των emojis», αναφέρεται στην επίσημη πρόταση που κατατέθηκε στο Unicode Consortium, το οποίο θέτει τα στάνταρ για τα emojis που βγαίνουν παγκοσμίως.

Και σε άλλες χώρες υπάρχει αυτή η χειρονομία

Πάντως, η συγκεκριμένη χειρονομία δεν σημαίνει απλά «τι θες;» για τους Ιταλούς και για πολύ κόσμο ακόμα.

Στο Ισραήλ, η χρήση της προσομοιάζει με αυτή των Ιταλών, καθώς η χειρονομία αυτή χρησιμοποιείται όταν κάποιος είναι θυμωμένος ή εκνευρισμένος με κάποιον άλλον. Μπορεί να σημαίνει «περίμενε λίγο», «κάνε υπομονή» ή «τι στο καλό».

Στην Ινδία, με αυτήν τη χειρονομία ρωτάς κάποιον αν πεινάει. Στη Νιγηρία, σηματοδοτεί τον καυγά.

Στον Αραβικό κόσμο, έχει δύο αντίθετες ερμηνείες: μπορεί να σημαίνει και «ηρέμησε», αλλά και «θα δεις τι θα πάθεις»!

Όπως βλέπετε, συνήθως λοιπόν η χειρονομία αυτή εκδηλώνει αγανάκτηση ή θυμό.

Πάντως, στη Νότια Κορέα η χειρονομία των ενωμένων δαχτύλων είναι το σήμα κατατεθέν της σταρ της K-POP, Yuri.