Μια γυναίκα μπορεί να έρθει σε μια κατάσταση που αγγίζει τον «υπέρτατο οργασμό». Ο οργασμός αυτός συνδυάζει συναισθήματα ερωτικά, ρομαντικά, σεξουαλικά και κτητικά με τον σύντροφο της εκάστοτε γυναίκας, όλα αυτά την ίδια στιγμή.

Σχετική έρευνα

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις εγκεφαλικές λειτουργίες πέντε γυναικών, οι οποίες θέλησαν να διερευνήσουν τον  «μύθο» των γυναικών που είναι πολυοργασμικές.

Μία από τις συμμετέχουσες, με το όνομα Jeanette, δήλωσε ότι η συμμετοχή της στο πείραμα της εκπομπής, «έφερε επανάσταση» στην σεξουαλική της ζωή. Όπως είπε η ίδια: «Στον 21ο αιώνα, είναι μια απογοήτευση ότι εξακολουθούμε να απορρίπτουμε την θεωρία ότι οι γυναίκες είναι δύσκολο να έχουν πολλαπλούς οργασμούς».

Ένα από τα συμπεράσματα της μελέτης ήταν, ότι οι γυναίκες που βίωσαν πολλαπλούς οργασμούς απελευθέρωσαν υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης, ή ωκυτοκίνης (oxytocin).

Αυτή η ορμόνη συχνά αναφέρεται ως «η ορμόνη της αγάπης» και πιστεύεται ότι βοηθάει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά ψυχικά με τον σεξουαλικό τους σύντροφο.

Επίσης, οι πολυοργασμικές γυναίκες αποδείχτηκαν, επίσης, “λιγότερο ανασταλτικές και πιο ευαίσθητες”. Αντί να επικεντρώνονται στον οργασμό, οι εγκέφαλοί τους παρέμειναν πιο χαλαροί σε όλη τη σεξουαλική εμπειρία.

Τρεις από τις άλλες συμμετέχουσες στην έρευνα διαπίστωσαν, ότι θα μπορούσαν επίσης να έχουν πολλαπλούς οργασμούς, αλλά για διάφορους λόγους:

Η Beverley, 52 ετών, ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι είναι δασκάλα των μεθόδων του ταντρικού σεξ, παίζει βασικό ρόλο για να πετυχαίνει “σούπερ οργασμούς”. Μια άλλη συμμετέχουσα, η Nan, δήλωσε ότι το δικό τς μυστικό είναι η πολλή γυμναστική τύπου γιόγκα, που κάνει. Και η Φραντσέσκα, 59 ετών, δήλωσε ότι πέτυχε να φτάσει σε πολλαπλό οργασμό, μόνο όταν έκανε σεξ με άντρα με τον οποίο είχε δεθεί πολύ συναισθηματικά.

 

Γυναικείος οργασμός

Αυτή δεν είναι φυσικά η πρώτη έρευνα που διεξήχθη για το τόσο ευαίσθητο και μυστήριο ζήτημα του γυναικείου οργασμού.

Μια αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι ένας συνδυασμός τριών συγκεκριμένων κινήσεων εκτοξεύει την πιθανότητα μιας γυναίκας να φτάσει σε οργασμό με έναν σεξουαλικό σύντροφο.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φτάσουν στην σεξουαλική κορύφωση αν ο σύντροφός τους ξέρει να τους δώσει βαθιά ερωτικά φιλιά, αν επιτευχθεί πλήρης διέγερση των γεννητικών οργάνων πριν την διείσδυση, αλλά και όταν λαμβάνουν στοματικό σεξ.

Όσο και αν σας ακούγεται απίθανο, είναι αλήθεια: μια γυναίκα είναι εφικτό να βιώσει “σούπερ οργασμό” στο σεξ, σε μια κατάσταση που μπορεί να τις φέρει σε σεξουαλική κορύφωση ακόμα και 100 φορές (!) χάρη σε τρεις παράγοντες-κλειδιά.

Οργασμός – Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν έρευνα για ένα ντοκιμαντέρ του αγγλικού καναλιού Channel 4 «Ο σούπερ οργασμός», διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα μείγμα χαλάρωσης, γιόγκα και συντροφικότητας/ δεσίματος με τον άντρα, που μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα στην έντονη εμπειρία του “σούπερ οργασμού”.

 

Πηγή: express.co.uk