Για τη συμμετοχή του στη θέση του κριτή στην επιτροπή γνωστού talent show μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης.

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες για τη συμμετοχή του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, σε κριτική επιτροπή γνωστού τάλεντ σόου.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε για τα αρνητικά δημοσιεύματα που έχουν γραφτεί για το πρόσωπό του.

«Είναι σαν να μην χάνουν ευκαιρία, οπουδήποτε βγαίνει κάτι μία είδηση πέφτει κατευθείαν κρίση» δήλωσε σχετικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Eρωτηθείς γιατί πιστεύει ότι δέχτηκε επίθεση ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε:

«Γιατί φαίνομαι, γιατί βρίσκομαι στην επιφάνεια. Δεν κρίνεις ανθρώπους που κρύβονται, κρίνεις ανθρώπους που βρίσκονται στην επιφάνεια».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα λένε αυτά. Κάποιος λόγος θα υπάρχει και σε αυτό, και κάποιος λόγος θα υπάρχει που γίνεται viral όλο αυτό το πράγμα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν με στεναχώρησε, δεν μπαίνω σε διαδικασία να στεναχωρηθώ δεν το βλέπω συναισθηματικά, προσπαθώ να το δω όσο πιο λογικά γίνεται για να δω τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος είναι ο χάρτης του κόσμου γιατί ουσιαστικά με τον κόσμο έχουμε να κάνουμε και ως ηθοποιός και από τη θεσμική μου θέση, έχεις να κάνεις με τον κόσμο κυρίως».

«Δεν σήκωσα το τηλέφωνο να ρωτήσω γιατί τα γράφουν αυτά για μένα, γιατί από τη στιγμή που τα γράφουν κάποιο λόγο θα έχουν. Αναφορικά με την αμοιβή, όλοι οι ευρωβουλευτές την ίδια αμοιβή παίρνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο  Αλέξης Γεωργούλης  σε προηγούμενη επίσημη ανακοίνωσή του για τη συμμετοχή του στο talent show, υπενθύμισε  ότι δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου, λόγω της ιδιότητάς του ως ευρωβουλευτή, αλλά και πως είχε δηλώσει και προεκλογικά ότι ο ίδιος δεν θα εγκατέλειπε το επάγγελμα του ηθοποιού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Στα πολλά δημοσιεύματα και στα σχόλια για την συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή του Υour Face Sound Familiar (YFSF), υποχρεώνομαι εκ της θέσης μου να τοποθετηθώ.

Δεν υπάρχει θέμα καταρχήν ασυμβίβαστου από τον Kανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για παράδειγμα, 530 από τους 751 Ευρωβουλευτές της παρούσης θητείας ασκούν
παράλληλες δραστηριότητες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι και συνάδελφοι μου, δηλαδή ηθοποιοί. Να υπενθυμίσω ότι ως ηθοποιός μπήκα στην Ευρωβουλή, ηθοποιός είναι το επάγγελμα
μου, από το οποίο βιοπορίζομαι τόσα χρόνια και δεν ζω κατ’ επάγγελμα από το Δημόσιο. Άλλωστε είχα δηλώσει και προεκλογικά ότι δεν θα εγκαταλείψω το επάγγελμα μου. Στην Ευρωβουλή μπήκα με το όνειρο και την επιθυμία να προσφέρω μέσα από τη δική μου σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό· όσοι με ψήφισαν ήξεραν ποιος είμαι και τι δουλειά έκανα. Γι’ αυτό με ψήφισαν. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η εντολή του ελληνικού λαού. Ούτε ασφαλώς αμείβομαι διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές και δεν εννοώ μόνο τους 530 που προανέφερα.

Nα υπενθυμίσω, κριτές του συγκεκριμένου αξιόλογου σόου – δοκιμασμένο και στο κοινό αλλά και στα πρότυπα παραγωγής – υπήρξαν και άλλοι πολλοί και αξιόλογοι του χώρου μου.

Οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης παραγωγής είναι τέσσερις με έξι ώρες την εβδομάδα. Λιγότερο από όσο θα χρειαστώ για να αποδελτιώσω και να απαντήσω στα δημοσιεύματα του τελευταίου 24ώρου.

Στο προσοδοφόρο, για μερικούς, πεδίο του αθέμιτου μιντιακού ανταγωνισμού που με μαθηματική ακρίβεια καταλήγει στον κανιβαλισμό μου έχει επιβληθεί μεγάλο μερίδιο. Σας διαβεβαιώνω και τώρα αλλά και μετά το πέρας του κανιβαλισμού θα κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου και σε εσάς: Να μην μεταλλαχτώ φορώντας προσωπεία πολιτικής σοβαροφάνειας σαν αυτά που φορούν αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία της χώρας μας».