Το να μένεις μόνη σου γιατί θέλεις να είσαι εσύ και ο εαυτός σου και νιώθεις καλά, είναι οκ. Το να μένεις μόνη σου όμως επειδή φοβάσαι τη δέσμευση ή επειδή αυτή μπορεί να σε πληγώσει συναισθηματικά, είναι προβληματικό. Και το χειρότερο είναι ότι στην πραγματικότητα θέλεις σχέση αλλά πιέζεσαι να σε πείσεις για το αντίθετο.

Φοβία

Ίσως μια σχέση σου στο παρελθόν να ήταν τόσο τραυματική που να μη θέλεις να ξαναμπεις στη διαδικασία της σχέσης. Για αυτήν την περίπτωση καλή είναι η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς το όποιο τραύμα σου.

Ίσως να φοβάσαι μην πληγωθείς συναισθηματικά. Πρέπει να αποδεκτείς ότι όλα είναι μέσα στη ζωή και ότι αν δεν προσπαθήσεις για κάτι καινούργιο ποτέ δε θα ξέρεις τι έκβαση θα έχει. Μην κάνεις προβολές του παρελθόντος στις μελλοντικές σου σχέσεις. Γιατί έτσι περιορίζεις τον εαυτό σου πάρα πολύ.

 

Χώρισες πρόσφατα

Αν χώρισες πριν λίγο χρονικό διάστημα και δεν είσαι έτοιμη να προχωρήσεις παρακάτω με κάποιον άλλον άντρα, είναι κάτι αρκετά λογικό. Άνθρωποι είμαστε, όχι διακόπτες που ρυθμίζουμε τα συναισθήματά μας μέσω μιας απλής αυτόματης απόφασης.

Το να μένεις μόνη άλλωστε μετά από χωρισμό θα βοηθήσει και εσένα την ίδια να ξεπεράσεις τον πρώην σύντροφό σου, χωρίς να έρθει αντιμέτωπος με το προσωπικό σου δράμα ο επόμενος. Η απόφασή σου αυτή μπορεί να είναι ένδειξη ότι νοιάζεσαι και για τον άλλον.

 

Δε θέλεις τα ίδια και τα ίδια

Σκέφτεσαι ότι πάλι θα βγεις ραντεβού και ότι πάλι θα πρέπει να γνωρίζεις τον άλλον, να ανταλλάσσετε μηνύματα και να μιλάτε στο τηλέφωνο. Έτσι είναι οι σχέσεις όμως, έτσι γνωρίζονται δύο άνθρωποι.

Κανένας όμως δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το επόμενο άτομο που εσύ θα απορρίψεις από φόβο και μόνο ενώ το θέλεις πολύ, μπορεί να είναι μια καλή χαμένη ευκαιρία και μετά να το μετανιώσεις.