Η αλλαγή της συμπεριφοράς του συντρόφου σου έχει πολλές αιτίες ή μία. Το θέμα είναι να ανακαλύψεις τι συμβαίνει και για να γίνει αυτό ένας είναι ο τρόπος.

Διάλογος

Αν δεν έχετε καλή επικοινωνία ή δεν κάνετε έναν σοβαρό διάλογο μεταξύ σας, πώς ακριβώς περιμένεις να κατανοήσεις γιατί νιώθει έτσι; Αν θεωρείς δηλαδή ότι είναι κάτι που διορθώνεται με τη δράση και των δύο τότε καλό θα ήταν να αναλάβεις εσύ πρώτα δράση.

 

Δουλειά

Αν έχει άγχος λόγω δουλειάς εξήγησέ του ότι το καταλαβαίνεις, αλλά από την άλλη δε φταις εσύ σε κάτι για να νιώθεις ότι θα πρέπει να το υποστείς. Το θέμα είναι ότι είναι δικό του το λάθος το ότι μεταφέρει το συγκεκριμένο άγχος μες στη σχέση σας.

 

Κατάθλιψη

Ένας πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίον φυσικά και δε θα ρίξεις ευθύνες, είναι η κατάθλιψη. Για κάποιον λόγο νιώθει κατάθλιψη και για να μπορέσεις να καταλάβεις και εσύ αλλά κυρίως και αυτός τον λόγο, θα ήταν χρήσιμο να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο-ψυχίατρο.

 

Δεν έχει μέλλον η σχέση σας

Είναι πιθανό να νιώθει ότι δεν υπάρχει μέλλον από εδώ και πέρα στη σχέση σας. Αντί να χωρίζει μπορεί να επιλέγει να μένει λόγω συνήθειας, ή γιατί μπορεί να φοβάται να χωρίσει μήπως πληγωθεί σε ψυχολογικό επίπεδο.

 

Έχει παράλληλο δεσμό ή κάνει σεξ με άλλη

Είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβαίνει λόγω της απιστίας. Μπορεί να μην είναι διατεθειμένος να σε «αντικρύσει» όπως συνήθιζε, γιατί μάλλον νιώθει τύψεις για το «κέρατο» που σου φόρτωσε.