Ο Γλαύκος είναι γιος του βασιλιά της Κρήτης, του Μίνωα. Μαζί του θα τρυπώσουμε στο ανάκτορο της Κνωσού, θα δούμε πώς περνούσαν οι άνθρωποι εκεί κι έπειτα θα πάμε μια βόλτα σ’ όλο το νησί, σ’ άλλα ανάκτορα, επαύλεις, σπήλαια ιερά, θάλασσες γαλάζιες και ψηλά βουνά! Εμπρός, λοιπόν, ας τον ακολουθήσουμε!

Η σειρά «Οι αρχαίοι µου φίλοι» μας ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Κατερίνα Σέρβη γεννήθηκε στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960, που ήταν πολύ ωραία, όμως πάντα ήθελε να είναι και «αλλού». Στη μινωική Κρήτη, στις προϊστορικές Μυκήνες, στην αρχαία Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κίνα, Αθήνα, Μακεδονία, στη Ρώμη, στην Πομπηία (όχι βέβαια τη μέρα της έκρηξης του Βεζούβιου!), στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη ή στον Μυστρά, σ’ ένα μεσαιωνικό χωριό της Ευρώπης, ακόμα και σ’ ένα ντράκαρ των Βίκινγκς ή σ’ ένα πειρατικό καράβι. Για να το καταφέρει, έγινε αρχαιολόγος-μουσειολόγος και συγγραφέας, κι έτσι έκανε ένα σωρό φίλους που κάθε τόσο την παίρνουν από το χέρι και την οδηγούν σε άλλους χώρους και χρόνους. Αυτούς που τώρα έχει τη χαρά να συστήσει και σ’ εσάς!