Μη θεωρείς δεδομένο ότι μια σχέση και συγκεκριμένα η δική σου σχέση θα κρατήσει όσο εσύ θέλεις στο πλαίσιο της επικοινωνίας. Δυστυχώς η επικοινωνία είναι το κομμάτι της σχέσης που συνιστά τη βασικότερη αιτία της διάλυσής της ή της συνέχισής της στο μέλλον.

Οπότε έχε στον νου σου ότι αν είναι να έχετε άλλους στόχους οι οποία στην πορεία θα αλλάξουν, άλλα πλάνα, άλλη επικοινωνία, ή θα το λύσετε να ξέρετε πού βρίσκεστε και οι δύο ή θα το αφήσετε να σας χαλάει τη σχέση.

Ότι διαβάζετε ο ένας το μυαλό του άλλου

Ναι, σίγουρα υπάρχουν στιγμές που αρκεί να κοιταχτείτε στα μάτια για να μπορέσετε να συνεννοηθείτε. Ωστόσο, αν αντικαταστήσετε την ανοιχτή συζήτηση με τις ματιές, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απογοητεύσετε ο ένας τον άλλο, καθώς είναι μάλλον απίθανο οι ανάγκες σας να ικανοποιούνται.

Ότι μπορεί να σας καλύψει 100%

Ψάχνουμε συντρόφους που να είναι ταυτόχρονα φίλοι, υποστηρικτές, έμπιστοι και εραστές μας, όμως κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλους αυτούς τους ρόλους – τουλάχιστον όχι αδιάκοπα. Αναλογιστείτε αν επιφορτίζετε τον σύντροφό σας με περισσότερες ευθύνες σε σχέση με την προσωπική σας ευτυχία από ό,τι είναι λογικό να αντέχει ένας άνθρωπος και κάντε έναν… καταμερισμό εργασίας με την οικογένεια και τους φίλους σας.

 

 Ότι έχει σκοπό το γάμο

Σε αντίθεση με ό,τι μας έχει μάθει το Χόλιγουντ, οι προτάσεις γάμου συνήθως δεν προκύπτουν από το πουθενά. Πριν αγοράσετε δαχτυλίδι ή πριν εκνευριστείτε που δεν το έχετε ακόμη δεχθεί, κάντε μία συζήτηση με το ταίρι σας για το κατά πόσον αυτό είναι ένα σενάριο που επιθυμεί. Δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι να παντρευτούν, ούτε έχουν όλοι τους ίδιους λόγους για να το κάνουν.