Υπάρχουν ζώδια που κινούνται άψογα στον εργασιακό τους χώρο και η επικοινωνία για αυτά είναι «παιχνιδάκι».

Από την άλλη υπάρχου ζώδια που έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να απολυθούν από την δουλειά τους.

Είναι άτομα που… δεν στεριώνουν και τόσο εύκολα σε κάποιο χώρο εργασίας, ακριβώς επειδή έχουν ορισμένα θέματα συμπεριφοράς, συνεργασίας και επικοινωνίας.

ΚΡΙΟΣ

Το κακό με τον Κριό είναι ότι ενώ στην αρχή ενθουσιάζεται με την νέα του δουλειά, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του, γρήγορα χάνει αυτή την «σπίθα» και αρχίζει να βαριέται. Τίποτα δεν τον ευχαριστεί, θεωρεί ότι έχει μιζεριάσει σε μια καθημερινή ρουτίνα και αρχίζει τα ξεσπάσματα και τις αντιδράσεις. Όταν βαριέται, τεμπελιάζει και αρχίζει να γίνεται απείθαρχος, έκρυθμος και αγενής. Του φταίνε όλοι και όλα, με αποτέλεσμα να έρθει κάποια στιγμή η ρήξη και να δει τον δρόμο προς το… λογιστήριο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η αναποφασιστικότητα του Διδύμου μπορεί να βγάλει κάθε εργοδότη εκτός εαυτού. Το ίδιο και το γεγονός ότι έχει… πολλαπλές προσωπικότητες από την φύση του. Άλλα λέει τώρα, άλλα θα κάνει μετά, άλλα εννοεί και άντε να βγάλει άκρη μαζί του ο προϊστάμενος ή ο συνεργάτης του. Εννοείται ότι το ψέμα το έχει στα χείλη έτοιμο για κάθε περίσταση και στιγμή, δεν είναι ποτέ στην ώρα του, οπότε δεν θέλει και πολύ για να πάρει την απόλυσή του στο χέρι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν ο Τοξότης δεν πάρει την αύξηση που θέλει, όταν πρέπει ή την προαγωγή ή γενικότερα αν δεν αμείβεται όσο εκείνος πιστεύει ότι αξίζει, τότε θα ανοίξει το στοματάκι του κι όποιον πάρει ο Χάρος. Δεν έχει τακτ, δεν ξέρει πώς να ελιχθεί, δεν έχει διπλωματία, είναι απότομος και φυσικά χάνει το όποιο δίκιο μπορεί να έχει. Δεν θα ζητήσει συγγνώμη από το αφεντικό του και θα έχει μια κουβέντα να πει για όλα. Ε, δεν θέλει και πολύ να εξοργίσει την Διοίκηση και να τον στείλουν στο ταμείο ανεργίας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι απρόβλεπτος και ασυνεπής. Δεν μπορεί να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Θέλει να ξεφεύγει. Να νιώθει ότι επαναστατεί. Να νιώθει ότι φέρνει την αλλαγή, να είναι ελεύθερος και γενικότερα να κάνει όσα εκείνος επιθυμεί. Επίσης, δεν ανέχεται να έχει κάποιον πάνω από το κεφάλι του και να του δίνει εντολές. Αισθάνεται λίγο… «δούλος» και εκεί το χάνει, ξεσπάει και φυσικά καταλήγει να είναι ένας απολυμένος.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιχθύς θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις ευθύνες. Είναι τεμπέλης, φορτώνει σε άλλους τη δική του δουλειά και παραπονιέται μόνιμα για το πόσο κουρασμένος είναι. Το κακό με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους είναι ότι μπορούν να κάνουν ένα γραφείο άνω-κάτω μόνο και μόνο επειδή μεθοδεύουν καταστάσεις και πολλές φορές λένε ψέματα για να καλύψουν τα δικά τους κενά ή την ανικανότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.