Είναι μια μεγάλη αλήθεια ότι ο έρωτας συνιστά μια σημαντική κατάστασγ για ένα άτομο, καθόσον αλλάζει όλη καθημερινότητά του και η συνήθεια.

Αγάπη και χάος

Είναι λογικό να θεωρείται χάος η αγάπη. Λογικό παράλογο ίσως. Αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι ο έρωτας και η αγάπη έχουν ως αποτέλεσμα να μη γίνεται να λειτουργήσει το άτομο με πλήρη έλεγχο και λογική αλλά κυρίως με συναίσθημα άγχος και θλίψη.

Είναι χάος γιατί οι σκέψεις είναι άτακτες και δε μπορούν να οργανωθούν καθόλου. Η ίδια η νευροχημεία διαταράσσεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί βιολογικά το άτομο να νιώθει ηρεμία και πραότητα.

Έλξη στην απόρριψη

Η απόρριψη συχνά οδηγεί σε «έλξη απογοήτευσης», η οποία κάνει ένα άτομο να αγαπάει εκείνον που τον έδιωξε ακόμα περισσότερο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για εγωιστικούς κυρίως λόγους, το άτομο δε δέχεται την απόρριψη και παράλληλα ρομαντικοποιεί περαιτέρω αυτόν που τον απορρίπτει με αποτέλεσμα να μην κοιτάει αλλού ή σε εκείνος που του δίνει περισσότερη αγάπη.

Έλξη

Οι περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι πιο πιθανό να ερωτευτούν εκείνους  που έχουν φιλοδοξία, εκπαίδευση, πλούτο, σεβασμό, αυτάρκεια, αίσθηση χιούμορ και εκείνους που είναι ψηλότεροι. Οι γυναίκες προτιμούν επίσης τα διακριτικά ζυγωματικά και μια ισχυρή γνάθο, τα οποία συνδέονται με τα επίπεδα τεστοστερόνης.