Αν κάνει κάτι από όλα τα παρακάτω τότε προφανώς και θα πρέπει να τον χωρίσεις όσο πιο άμεσα γίνεται. Διαφορετικά τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Τσακωμοί χωρίς καμία ουσιαστική κατάληξη

Αρνείται ότι κάνει λάθη και δεν έχει σκοπό να αλλάξει αυτά που πραγματικά είναι όντως λάθη του. Από τη στιγμή λοιπόν που δείχνει να αδιαφορεί για το πώς αισθάνεστε, καλό θα ήταν να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας και να σηκωθείτε να φύγετε.

Ένας σύντροφος που αδιαφορεί για τα συναισθήματά μας, δεν είναι εξ’ ορισμού σύντροφος και φυσικά δεν αξίζουμε μια τέτοια παρέα πλάι μας για κανέναν λόγο.

Χειριστικός

Σου κάνει έλεγχο με ποιον είσαι, πού είσαι και γιατί. Σου απαγορεύει κατά καιρούς να βγαίνεις με τους φίλους σου και σε κάνει να πιστέψεις ότι δε θα μπορέσεις χωρίς αυτόν. Εντάξει, ξέρετε ήδη ότι η στάση του δεν είναι καθόλου υγιής.

Ο χειρισμός του πια έχει φτάσει σε ένα σημείο που επηρεάζει και την ιδιωτικότητά σας. Μην επιτρέπεις κάτι τέτοιο. Μην κανονικοποιείς μια τέτοια κατάσταση.

 

Νιώθεις «παγιδευμένη»

Τον πρώτο καιρό όλοι έχουμε την τάση να παρουσιάζουμε στο υποψήφιο ταίρι μας μια πιο… προσεγμένη εκδοχή του εαυτού μας. Όταν, όμως, η σχέση αρχίσει να προχωρά, σταδιακά εκφραζόμαστε όλο και πιο ανοιχτά. Αν στην περίπτωσή σας παρατηρείτε ότι αντί για αυτό κλείνεστε διαρκώς περισσότερο επειδή νιώθετε ότι θα σας επικρίνει, το πιθανότερο είναι ότι αυτή η σχέση δεν έχει μέλλον.