ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος σίγουρα δεν θα παραδεχτεί ποτέ ότι λειτουργεί ωφελιμιστικά, αλλά είναι το είδος του ανθρώπου που θα σε χρησιμοποιήσει όταν πρόκειται για… μετρητά. Ναι, καλά άκουσες – ο Ταύρος μπορεί να γίνει ο φίλος σου για μια μέρα, αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει τζάμπα φαγητό. Κάπως φτηνό και ρηχό θα σκεφτείς (και ο ίδιος το ξέρει), όμως δύσκολα ξεφεύγει κάποιος από τη φύση του.

Με απλά λόγια, ένας Ταύρος είναι… σφιχτοχέρης. Θα μπορούσες να το πας λίγο παραπέρα και να τον πεις τσιγκούνη ή και φραγκοφονιά, αφού με τεράστια δυσκολία θα βγάλει από την τσέπη του ακόμα κι ένα μικρό νόμισμα. Εάν πρόκειται να ξοδέψει τα χρήματά του, θα τα ξοδέψει σε κάτι που θα έχει σταθερή διάρκεια σε βάθος χρόνου ή σε κάτι που έχει αξία. Αν πρόκειται για ένα σάντουιτς ή για ένα ακριβό ποτό σε μπαράκι, τότε σίγουρα θα πάει εκεί με κάποιον/α που θα έχει τη σιγουριά ότι θα τον κεράσει. Και, ως γνωστόν, είναι αρκετά δύσκολο στους περισσότερους να αντισταθούν στο βαθύ, γοητευτικό βλέμμα ενός Ταύρου!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Ένας Παρθένος θα μπορούσε να περάσει όλη του τη ζωή με το να προσφέρει στους συνανθρώπους του τη συμπάθεια και την εκτίμησή του, επειδή όταν νοιάζεται για κάποιον, θα καταβάλει το μέγιστο της προσπάθειάς του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι υπεράνω και δεν θα σε χρησιμοποιήσει, με τον τρόπο του, προκειμένου να εισπράξει την συμπάθεια ή την αγάπη που πιστεύει ότι αξίζει. Θεωρεί ότι έχει αυτό το δικαίωμα, ως φυσικό αντάλλαγμα της προσοχής ή των υπηρεσιών που σου παρέχει.

Όταν η Παρθένος σε χρησιμοποιεί, το κάνει για να πάρει έστω και μια πλαστή ή μάλλον τεχνητή αγάπη. Στην πραγματικότητα, δεν ενδιαφέρεται τι θέλεις εσύ από τη σχέση σας και πιθανόν να προσποιηθεί ότι είναι πιο κοντά σου από ό,τι είναι. Αλλά όσο αισθάνεται ότι τον θέλεις και έχει αξία για σένα, είναι ευτυχισμένος. Επιθυμεί αληθινά να νιώθει καλά και να κάνει μια αρχή μαζί σου, απλώς και μόνο για να πάρει αυτό που έχει ανάγκη. Όταν το έχει καταφέρει, δεν πρόκειται να νοιαστεί αν η σχέση σας πάρει τέλος. Εν κατακλείδι, η βαθιά ανάγκη ενός Παρθένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του προϋποθέτει και το αντίστοιχο αντάλλαγμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν ο Αιγόκερως μπορούσε να κάνει μια ευχή που θα έβγαινε αληθινή, θα ήθελε όλα τα πράγματα για τα οποία φροντίζει στη ζωή του να γίνονταν με το άγγιγμα ενός μαγικού ραβδιού. Του αρέσει να είναι πολυάσχολος και αγαπάει το να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, αλλά μερικές φορές πρέπει να επωφεληθεί από τους ανθρώπους ή τις καταστάσεις γιατί είναι πιο βολικό για εκείνον από το να περιμένει την όποια θετική έκβαση.

Το μόνο καλό με έναν Αιγόκερω που σε χρησιμοποιεί είναι ότι δεν πρόκειται να σου πει ψέματα για τις προθέσεις του. Για παράδειγμα, θα σε χρησιμοποιήσει στο σεξ, αλλά θα φροντίσει επίσης να σου γνωστοποιήσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσετε πιο πέρα. Είναι το ζώδιο που «τα θέλει όλα» και δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μια ερωτική σχέση μαζί σου την οποία μπορεί να τερματίσει ανά πάσα στιγμή, αφού εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του. Σκληρή αλήθεια μεν, αλλά αλήθεια.