Ποιος είπε ότι το σεξ δεν είναι για τα γεράματα. Οι λόγοι όμως που κάνει κάποιος σεξ, αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία.

Για να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο λειτουργίας

Ορισμένοι ανέφεραν ότι κάνουν σεξ για τα πιθανά οφέλη για την υγεία τους και για να αποφύγουν την απώλεια της λειτουργίας τους. Ακριβώς όπως τρώγοντας υγιεινά ή ασκώντας τακτικά έχει οφέλη για το σώμα και το μυαλό του, είπαν ότι το σεξ μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένας άλλος τρόπος για να διατηρηθεί η υγεία του καθενός.

Νιώθω και πάλι νέος

Ένα άλλο θέμα αφορούσε και πάλι την αίσθηση ότι είναι πιο νέοι και ξεχνιούνταν από τα προβλήματα υγείας που έχουν λόγω της ηλικίας τους. Όπως είπε ένας 61χρονος σε συνέντευξη, «καθώς οι άνθρωποι γερνούν, πρέπει να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι θα μπορούσαν να το κάνουν» και να «βεβαιωθούν ότι δεν το χάνουν, ότι δεν έχουν φτάσει στην ηλικία όπου … δεν μπορούν να κάνουν σεξ πια».

Να νιώθει επιθυμητός και ελκυστικός

Πολλοί ερωτηθέντες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την εμφάνισή τους (π.χ. ρυτίδες, χαλαρή επιδερμίδα). Ασχολήθηκαν με σεξουαλικές δραστηριότητες, ανέφεραν, έτσι ώστε να μπορούν να νιώσουν και πάλι ελκυστικοί και σέξι  – και για τους άνδρες, να αισθάνονται και πάλι αρσενικά.

Όπως είπε ένας 60χρονος συμμετέχων, τα μεγαλύτερα άτομα έχουν σεξουαλική επαφή για «την προσοχή, να αισθάνονται σίγουροι … επιθυμητοί και ελκυστικοί».