Η δυσκολία του Κρόνου

Ένας άλλος λόγος που δε βρίσκουμε ένα ταίρι που να μας ταιριάζει, είναι η αντανάκλαση μας προς τα έξω. Η εικόνα μας. Ένας δύσκολος Κρόνος σε ένα Ωροσκόπιο, δηλαδή να σχηματίζει τετράγωνα, συνόδους και αντιθέσεις με την Αφροδίτη, τον Ήλιο ή τη Σελήνη κυρίως, μας κάνει κλειστούς και καχύποπτους. Μας δίνει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μας κάνει άτολμους να πλησιάσουμε κάποιον που μας αρέσει, επειδή θεωρούμε εαυτόν λίγο, ανεπαρκή, ανίκανο να αγαπηθεί.

Επίσης ένας Κρόνος τοποθετημένος στον έβδομο οίκο, αυτό των σχέσεων.

 

Όταν λοιπόν είμαστε παραγκωνισμένοι και περιορισμένοι, ξυπνάμε αυτόματα τα ίδια συναισθήματα στους άλλους για εμάς. Έτσι μας εκλαμβάνουν, σαν αποστασιοποιημένους, απομονωμένους και συνεσταλμένους.

Επίσης, ένα ακόμη λάθος είναι το παρελθόν, που συνηθίζουμε να κουβαλάμε σε κάθε νέα σχέση και γνωριμία. Η ιδέα, πως αφού αποτύχαμε μια φορά ή πολλές φορές, αυτό θα επαναληφθεί, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επόμενη αποτυχία. Όταν επιλύσουμε τα θέματα με τον εαυτό μας και απελευθερωθούμε από την ιδέα του κακής τύχης, τότε τα ποσοστά επιτυχίας μας μεγαλώνουν.