Νιώθεις την ανάγλη να ξαναπεράσετε τα ίδια που είχατε στην αρχή. Νιώθεις ότι δεν είστε το ίδιοι ερωτευμένοι πια και αυτό σου προξενεί άγχος για το άμεσο μέλλον.

Σταδιακά αλλάζουν τα συναισθήματα

Τα συναισθήματά σας δεν είναι στην πιο παρόμοια φάση με την αρχή της σχέσης σας και αυτό ίσως να σε θλίβει πιο πολύ. Θυμάσαι πόσο πιο ενθουσιασμένοι ήσαστε στην αρχή και πόσο ενθουσιασμένοι δεν είσαστε στο παρόν.

Κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά τον έρωτα σε μία σχέση. Για άλλους είναι το κορυφαίο στοιχείο ενώ για άλλους είναι χαμηλά στη λίστα. Συνεπώς, αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, είναι ίσως και ο λόγος που έχετε απομακρυνθεί σεξουαλικά. Πρέπει να φανείς ειλικρινής με τον εαυτό σου ώστε να κάνεις το ίδιο και με το σύντροφό σου.

 

Εξελίξεις στο άμεσο μέλλον

Σε συνέχεια του προηγούμενου, μετά τον έρωτα, έρχεται η επόμενη φάση στη σχέση του ζευγαριού. Αυτό σηματοδοτεί μία νέα περίοδο και αυτό κρύβει κάποιες δυσκολίες. Μπορεί να χρειάζεσαι χρόνο μέχρι να προσαρμοστείς γιατί ενδεχομένως, δεν έχεις περάσει ξανά την ίδια φάση ή νιώθεις ότι όλα αλλάζουν. Πάρε το χρόνο σου και μοιράσου τις σκέψεις με το σύντροφό σου.

Αν όμως βλέπεις ότι ενώ έχει έρθει το στάδιο της αγάπης, δεν υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός αλλά υπάρχει μια συνήθεια, τότε τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι χειρότερα από την άποψη ότι τον αγαπάς σαν άνθρωπο και σε αγαπά σαν άνθρωπο, αλλά όχι σε επίπεδο ερωτικό ή σαρκικό ή έστω σε επίπεδο συντρόφου.

Μη μπερδεύεις την αγάπη που έχει ανθρώπινο ενδιαφέρον, με την αγάπη που έχει ένας σύντροφος με έναν άλλον άνθρωπο.