Δεν είναι θέμα εμφάνισης πάντα. Είναι περισσότερο θέμα χαρακτήρα και «χημείας». Η εμφάνιση άλλωστε δεν είναι τα πάντα, ούτε θα μπορούσε να υποστηριχθεί ανάλογα με τον χαρακτήρα.

Δε σου ταιριάζει

Αν σου ταιριάζει κάποιος στο ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι, θα το καταλάβεις. Η έλξη, είναι κάτι που τη νιώθεις από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσεις να επικοινωνείς με κάποιον. Δεν είναι κάτι που χτίζεται μετά από καιρό κι αν αυτό συμβεί θα συμβεί σπάνια (όντως συμβαίνει αλλά όχι συχνά).

Νιώθεις απλά ότι κάτι δε σου «κολλάει» τόσο στον χαρακτήρα του όσο και στο πώς αλληλεπιδράτε εσείς οι δύο μεταξύ σας.

 

Μπορεί να είναι ο καλύτερος…

Ως προς τον χαρακτήρα ή την εμφάνιση μπορεί να έχει τα καλύτερα στοιχεία, αλλά εσύ εξακολουθείς να νιώθεις ότι «δεν»… Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ο εγκέφαλος μας επιλέγει από μόνος του ποιος θα μας αρέσει και ποιος όχι.

Πρακτικά το ότι κάποιος έχει καλό χαρακτήρα δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δε θα φάει «χυλόπιτα» από εσένα.

 

Τον θες μόνο για σεξ

Το σεξ για εσένα είναι μια πράξη ξεκάθαρα χωρίς συναίσθημα. Τουλάχιστον με τον συγκεκριμένο τύπο. Δε βλέπεις το σεξ ως έρωτα αλλά απλά ως σεξ. Ως μια διαδικασία για να περάσετε και οι δύο καλά, να έρθετε σε οργασμό και μέχρι εκεί.

Μπορεί να ερωτευτείς κάποιον που να μην κάνετε καλό σεξ αλλά και μόνο που είναι αυτός ο «κάποιος», το σεξ να γίνεται ιδανικό.

 

Μίλα του

Σίγουρα θα απογοητευτεί από το ότι δε θες να κάνεις σχέση μαζί του. Αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα και καλείται να τη δεχτεί. Αν θέλει άλλωστε κάποια που θα του προσφέρει συναίσθημα, έρωτα και αγάπη, αυτή η κάποια δε θα είσαι εσύ.

Μπορείς ωστόσο με ευγενικό τρόπο να του εξηγήσεις ότι απλά δε σου βγαίνει στην παρούσα φάση να κάνεις σχέση. Μην του πεις ότι δε σου βγαίνει μαζί του. Πες του ότι γενικά δε σου βγαίνει. Το να συγκεκριμενοποιήσεις αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι η αλήθεια αλλά δεν υπάρχει λόγος να ειπωθεί για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα, που είναι να μην είστε μαζί.