Μήπως πλένεις λάθος τόσο καιρό το τζιν σου;

Αν τα παντελόνια σου έχουν πολλά σκισίματα….

σκέψου το ενδεχόμενο να τα πλύνεις στο χέρι, καθώς είναι πιο ευαίσθητα. Αν τα βάλεις στο πλυντήριο υπάρχει η πιθανότητα να μεγαλώσουν τα σκισίματα, σε σημείο που το τζιν σου δε θα μπορεί να φορεθεί. Αν έχει λίγα σκισίματα ή φθαρμένα μπατζάκια με κρόσσια, μπορείς να τα ασφαλίσεις με τα ειδικά κλιπ, που κρατούν τις κάλτσες μεταξύ τους στο πλυντήριο ώστε να μη χάνονται. Έτσι, δε θα μεγαλώσουν τα σκισίματα και αποφεύγεις τυχόν φθορές.

 

Είτε είναι παλιά είτε καινούρια, πρέπει πάντα να γυρίζεις τα τζιν σου μέσα-έξω πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.

Αυτό θα μειώσει την τριβή μεταξύ των υφασμάτων, το οποίο προκαλεί αποχρωματισμό, καθώς και φθορά στις ραφές, τις τσέπες, το φερμουάρ στο καβάλο και τη μέση. Είναι επίσης σημαντικό να κλείνεις όλα τα φερμουάρ και να κουμπώνεται τα κουμπιά και πιθανά κλιπ. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις άψογη τη φόρμα του τζιν σου και θα αποφύγεις να παγιδευτεί κάποιο κουμπί σε ύφασμα άλλου ρούχου, προκαλώντας ίσως και κάποια φθορά.

Χρησιμοποίησε απορρυπαντικά για χρωματιστά ρούχα….

Αυτά, περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν ώστε τα υφάσματα να «συγκρατούν» το χρώμα στα υφάσματά τους, ενώ απενεργοποιούν το χλώριο του νερού, που μπορεί να ξεθωριάσουν τα χρώματα στα ρούχα. Επίσης, καλύτερα να πλένεις τα τζιν σου χαμηλή θερμοκρασία, στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα.