Ο Ταύρος χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, αξιοπιστία, ρεαλισμός. Μπορεί κανείς να προσθέσει φυσικά και τη  γλυκύτητα, τον ερωτισμό, τον ρομαντισμό, τις καλλιτεχνικές του τάσεις καθώς επίσης και τον κυνισμό και την υπόμονή.

Βασικότερα στοιχεία

Έχει πολλή υπομονή, σταθερότητα και κτητικότητα. Κάπου κάπου ειδικά όταν έχει σχέση, γίνεται κτητικός. Στο θέμα του φαγητού είναι κατά καιρούς λαίμαργος! Θα τον διακρίνεις από τους ήρεμους, χαλαρούς του τόνους, από τον αργό βηματισμό του, αλλά και από την ανεξάντλητη επιμονή και το πείσμα του να μην το βάζει ποτέ κάτω.

Έχει ως πλανήτη που τον κυβερνά την Αφροδίτη, είναι ένα άτομο με καλλιτεχνικά ταλέντα, που δείχνει ότι κυριαρχείται από το πάθος και την αίσθηση της λατρείας σε συγκεκριμένα ιδανικά, για τα οποία δεν κάνει σχεδόν ποτέ πίσω.

Του αρέσουν οι καλοί τρόπο, η  άνεση και φυσικά να ερωτεύεται. Ιδιαίτερα σημαντικό για έναν Ταύρο, είναι να μπορεί να έχει οικονομική άνεση, ώστε να αισθάνεται ασφάλεια, σιγουριά και σταθερότητα για το μέλλον του! Ένας Ταύρος, λατρεύει τις τέχνες, το καλό φαγητό, τις απολαύσεις και τις ανέσεις, ενώ έχει και εξαιρετικό γούστο!

Θέλει κάποτε να κάνει οικογένεια, γιατί αυτή είναι μια αξία που έχει πολύ ψηλά και δεν αλλάζει για κανέναν λόγο.  Οι αργοί αλλά σταθεροί ρυθμοί του, κάνουν έναν Ταύρο να καθυστερεί να πάρει αποφάσεις αλλά να παραμένει αμετάπειστος όταν έχει αποκρυσταλλώσει άποψη και έχει κάνει μία επιλογή. Οι αλλαγές δεν του αρέσουν και δεν μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες. Η συνέπειά του τον κάνουν να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων γύρω του!