Είναι αρκετά εγωιστής, φιλόδοξος και παρ’ όλα αυτά ξέρει τα «θέλω» του με αποτέλεσμα να είναι επαγγελματίας στη δουλειά του και όχι κάποιος που θα συμπεριφέρεται μέτρια ή χωρίς κάποια αίσθηση ευθύνης και υποχρέωσης.

Καριέρα

Είναι καριερίστας και θέλει την επιτυχία όπως ακριβώς και ένας Κριός. Του αρέσει να έχει τη δική του άποψη των πραγμάτων και, ως εκ τούτου θέλει να βλέπει, να γνωρίζει και να εξερευνεί τα πάντα. Τα μεγάλα όνειρα, το ευέλικτο μυαλό και η καλοσύνη του θα μπορούσαν να τον κάνουν πέσει θύμα χειραγώγισης.

Το κακό του είναι ότι εμπιστεύεται τους πάντες και όλους τους συνεργάτες του και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να τον εκμεταλλευτούν και εκείνος να αργεί να το καταλάβει σε σημείο να είναι πλέον αρκετά αργά.

Επειδή δεν του αρέσει να τον περιορίζουν και να του επιβάλλουν κανόνες, δε σέβεται πάντα τα χρονοδιαγράμματα, τους κανόνες, την την εθιμοτυπία και μερικές φορές έχει την τάση να πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα σκιώδη σημεία του άντρα Τοξότη, ο οποίος παραμένει ένας ευχάριστος άνθρωπος που χαίρει της εκτίμησης όλων.

 

 

Εφευρετικότητα

Επειδή ο Τοξότης έχει συνέχεια καινούργιες ιδέες, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα βλέπεις να έχει αρκετή εφευρετικότητα και να ανακαλύπτει καινούργια πράγματα και ιδέες.

Του αρέσει να βρίσκεται πάντα σε κίνηση και όχι να μένει σε ένα μόνο σημείο. Έχει έμφυτο το πνεύμα της φιλοσοφίας και είναι εκ φύσεως εξερευνητής. Στο εργασιακό περιβάλλον είναι ανοιχτόμυαλος, με ηγετικές και στρατηγικές ικανότητες.

Είναι άτομο με ανεπτυγμένη ευφυΐα, ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, αλλά αποφεύγει όσο μπορεί τις λεπτομέρειες. Σιγουρευτείτε ότι η επαγγελματική ζωή του συνάδελφου Τοξότη έχει μία μεγάλη ποικιλία εργασιών, αρκετή επικοινωνία με τους γύρω και πολλά ταξίδια.