Η επικοινωνία είναι το παν σε μια σχέση. Είτε αυτή αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας σε γενικότερο επίπεδο και θέματα, είτε τον τομέα του έρωτα και του σεξ.

Για καλύτερους οργασμούς μιλήστε για το σεξ με περισσότερες λεπτομέρειες

Οι άντρες αναφέρουν σχεδόν πάντοτε έναν οργασμό, αλλά εξακολουθούν να αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση αν μιλούν για τις λεπτομέρειες του σεξ με τους συντρόφους τους. Οι γυναίκες αναφέρουν ότι δεν έρχονται σε οργασμό όσο θα ήθελαν, αλλά έχουν οργασμούς συχνότερα όταν κάνουν σεξ, όταν γίνονται πιο αναλυτικές συζητήσεις.

Περισσότερη συζήτηση για το σεξ

Συζητήστε το σεξ έξω από το υπνοδωμάτιο, ως τακτικό μέρος της προσπάθειας για τη συνολική ποιότητα της σχέσης σας. Μιλήστε για το τι κάνετε κατά τη διάρκεια του σεξ και τι σημαίνει, τι θέλετε, τι σας αρέσει, τι δεν σας αρέσει, πότε είναι οι καλύτερες ώρες για σεξ, όταν δεν θέλετε σεξ, ποιες είναι οι φαντασιώσεις σας, με τι αισθάνεστε καλά, με τι δεν αισθάνετεστε καλά και ούτω καθεξής.

Τόσο η διαδικασία όσο και το περιεχόμενο της σεξουαλικής επικοινωνίας συσχετίζονται με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Να είστε θετικοί όταν μιλάτε για σεξ.

Μια θετική, επιβεβαιωτική προσέγγιση για τη συζήτηση του σεξ σχετίζεται με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και περισσότερους οργασμούς.

 

Καλύτερη επικοινωνία σημαίνει και καλύτερο σεξ

Η προσπάθεια βελτίωσης στον τομέα της επικοινωνίας σε αυτούς τους παράγοντες για τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης θα αυξήσει πιθανώς τη συνολική ικανοποίηση της σχέσης σας. Ωστόσο, η όλη προσπάθεια σχετικά με τη σχέση γενικά και δεν αφορά μόνο το θέμα του σεξ.