Η εύρεση ενός συντρόφου με τον οποίο θα μοιραστείτε μια ζωή είναι μια θαυμάσια αλλά μερικές φορές δύσκολη διαδικασία. Είτε διεξάγεται στο διαδίκτυο είτε από κοντά, η αναζήτηση πιθανώς θα ωθήσει ένα άτομο σε άγνωστη πορεία για να συναντήσει πιθανούς συντρόφους.

Χρόνος – Αλληλεπίδραση

Η χρονολόγηση είναι μια διαδικασία με την οποία οι άνθρωποι ξοδεύουν χρόνο με άλλους για να καθορίσουν σταδιακά εάν ένα συγκεκριμένο άτομο είναι κατάλληλο ως δυνητικός σύντροφος. Ο προσδιορισμός του αν η σύνδεση αντανακλά την προσωρινή αρέσκεια ή την αληθινή αγάπη μπορεί μερικές φορές να είναι πρόκληση, αλλά η έρευνα υποδηλώνει ότι υπάρχουν αποκαλυπτικές ενδείξεις συμπεριφοράς.

Ένας ενδεχομένως μη αντιληπτός δείκτης ενός πιθανού ταιριάσματος είναι η αίσθηση του εαυτού. Κάποιος που είναι καλός σύντροφος μπορεί να ωθήσει το άτομό του να ανακαλύψει νέες δραστηριότητες ή πεποιθήσεις που επεκτείνουν την αυτο-ιδέα του.

Ένας άλλος πρώτος σημαντικός παράγοντας μπορεί να είναι το στρες: Η επαναλαμβανόμενη αλληλεπίδραση με κάποιον που μας απασχολεί αρκετά η εντύπωση που έχει για εμάς, μας δημουργεί άγχος.

Άλλοι δείκτες περιλαμβάνουν την ύπαρξη ισχυρών κινήτρων για να δουν το άτομο και να επενδύσουν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, συναισθήματα και ενέργεια στην εκκολαπτόμενη σχέση.