Είσαι με κάποιον για ένα όποιο διάστημα. Και εσένα σου βγαίνει να του πεις να είστε μαζί αλλά σε ανοιχτή σχέση και όχι σε μονογαμική σχέση. Πώς να του το πεις;

Λάθος

Μην αποφεύγεις να κάνεις την αυτοκριτική σου πρώτα από όλα. Ήταν λάθος από μέρους σου που δεν είχες κάνει ξεκάθαρο εξ’ αρχής τι ήθελες και το γύρισες στην πορεία της σχέσης σε ένα άλλο μοτίβο, εντελώς διαφορετικό από αυτό που εκείνος είχε συνηθίσει.

 

Μίλα του

Τι πιο λογικό από το να του πεις ακριβώς τι σκέφτεσαι και πώς το σκέφτεσαι; Οκ έκανες το λάθος να μην το πεις εξ’ αρχής, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Πες του να πάτε κάπου έξω να μιλήσετε. Εξήγησέ του τις σκέψεις σου πάνω στο θέμα της μονογαμίας και της ανοιχτής σχέσης.

Πες του τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερη στην ιδέα μιας ανοιχτής σχέσης, σε σχέση με την ιδέα μιας μονογαμικής σχέσης.

 

Μην περιμένεις τίποτα

Μη δημιουργείς καμία προσδοκία στον εαυτό σου ότι όλα θα πάνε άψογα και θα συμφωνήσει με αυτό και θα συνεχίσετε να είστε μαζί σε ανοιχτή σχέση. Κατά πάσα πιθανότητα θα αρνηθεί σε μια τέτοια πρόταση.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι πιθανότητες που μπορεί να είναι λίγες, αλλά λένε ότι θα το δεχτεί.

 

Σε κάθε περίπτωση…

Θα είσαι ειλικρινής έτσι κι αλλιώς πρώτα από όλα με τον εαυτό σου, έπειτα με τη σχέση σου και τον σύντροφό σου. Τι πιο ωραίο ασχέτως κατάληξης, από το να υπάρχει ειλικρίνεια και σωστή επικοινωνία;