Σύμφωνα με την πανάρχαια τέχνη της Αστρολογίας, καθένα από τα δώδεκα ζώδια διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ένα ζώδιο να έλκει ένα άλλο; Ποια είναι η ειδοποιός του διαφορά από τα άλλα ζώδια; Κατά πόσο ένα ζώδιο συμφωνεί ή είναι συμβατό με ένα άλλο; Σε μία σχέση, στο κρεβάτι, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει ο εραστής σου;

Η ερωτική και σεξουαλική συμπεριφορά των ζωδίων.

Κατ’ αρχήν, θυμήσου τα σύμβολα των ζωδίων. Δεν είναι παρά αρχαία σύμβολα, τα οποία θα πρέπει να μελετήσει κανείς, για να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα που υπάρχει στη φύση κάθε ζωδίου.

 

Τα σύμβολα που αναπαριστούν μια ζωική μορφή είναι τα εξής: ο Ταύρος, ο Τοξότης, που είναι κατά το ήμισυ άνθρωπος και κατά το άλλο ήμισυ άλογο, ο Καρκίνος, που είναι ο κάβουρας, ο Λέων, ο Αιγόκερως, η κατσίκα της θαλάσσης, οι Ιχθύες, τα ψάρια δηλαδή, ο Σκορπιός και ο Κριός, το κριάρι. Όλα τα ζώδια που έχουν ως σύμβολό τους ένα ζώο, καθοδηγούνται περισσότερο από τα ζωώδη ένστικτά τους, τις ορέξεις τους, και διεγείρονται ευκολότερα απ’ ό,τι τα υπόλοιπα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα αντίστοιχα ζώα στο ζωικό βασίλειο.

 

Σχετικά με τα υπόλοιπα ζώδια, οι Δίδυμοι, η Παρθένος και ο Υδροχόος έχουν ως σύμβολα ανθρώπινη μορφή. Τα σύμβολα είναι τα εξής: οι Δίδυμοι, δύο ανθρώπινες φιγούρες ενωμένες, ο Υδροχόος, με τα κύματα από το νερό που έχυσε ο Υδροχόος, και η Παρθένος, με την αναπαράσταση της Παρθένου. Αυτά τα ζώδια είναι λιγότερο παρορμητικά σε σχέση με τα «ζωώδη» ζώδια. Διυλίζουν τα πάντα με τη σκέψη τους και δεν λειτουργούν με βάση το ένστικτο.

 

Η ζυγαριά του Ζυγού αναπαριστά την ισορροπία του Κάρμα, την αρμονία, την ευθυκρισία, τη δικαιοσύνη και την αμεροληψία. Οι Ζυγοί είναι σε όλους γνωστοί για την αδυναμία τους να πάρουν μία απόφαση.

 

Όλα τα ζώδια που δεν φέρουν στο έμβλημά τους κάποιον εκπρόσωπο του ζωικού βασιλείου, ελέγχουν καλύτερα τα ζωώδη ένστικτά τους, την όρεξη για ζωή, αλλά και τις σεξουαλικές τους επιθυμίες!