Ναι οκ έχεις κοινωνικοποιηθεί σε μια πατριαρχική κοινωνία με συγκεκριμένα στερεότυπα σεξιστικά και κανονιστικά. Βασικά όχι δεν είναι οκ. Το θέμα είναι ως γυναίκα να νιώθεις την ελευθερία να μιλάς και να συμπεριφέρεσαι όπως νιώθεις, ειδικά από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει κάποιος και δεν βλάπτεται κανείς.

Πάρε πρωτοβουλίες

Μην περιμένεις από τον άλλον να κάνει την κίνηση επειδή είναι άντρας. Δε σημαίνει πρακτικά κάτι περισσότερο από τα δικά σου «θέλω». Μπορεί αν δεν πάρεις πρωτοβουλία, να θεωρήσει ότι δεν ενδιαφέρεσαι και τόσο.

Να είσαι περήφανη για την επιλογή που κάνεις από τη στιγμή που σκέφτεσαι τα μέχρι τώρα δεδομένα και τα έχεις αναλύσει πλήρως.

 

Μη νιώθεις αμήχανα

Ναι είναι λογικό στην αρχή να σου βγει πηγαία αυτό το συναίσθημα. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεις να εξακολουθείς να το αναπαράγεις κάνοντάς το χειρότερο. Το θέμα είναι επίσης ότι είναι καλό να έχεις το θάρρος να λες αυτό που νιώθεις.

Αφού σου αρέσει και τον θέλεις για σχέση πες του το, μην περιμένεις εκείνος να μπει στη διαδικασία ντε και καλά επειδή απλά είναι άντρας. Το ότι είναι άντρας δεν του δίνει αυτομάτως τη μαγική ιδιότητα της τελειότητας σε κάθε τομέα, ούτε τον καθιστά πρίγκιπα του 18ου αιώνα στη βρετανική επαρχία.

 

Και οι άντρες θέλουν προσέγγιση

Ποιος σου είπε ότι ο άντρας δε θέλει να νιώσει ότι κάποια ή κάποιος τον διεκδικεί; Προφανώς και θέλει (ίσως όχι όλοι). Όμως το να αναμένεις να κάνει εκείνος κάθε κίνηση, είναι σα να μην του δείχνεις το ενδιαφέρον που έχεις για αυτόν.

Πες του λοιπόν να βγείτε για ραντεβού σε ένα μπαρ που θα έχει χαμηλή μουσική για να μπορείτε να μιλάτε και να συνεννοήστε. Πες του λοιπόν πώς το βλέπεις να πηγαίνει, τι σκέψεις έχεις για αυτόν και δες εκείνος τι θα σου πει πάνω σε αυτό το θέμα. Απλά έχε υπομονή και το καλό πράγμα θα γίνει!