Ο Depi Evratesil 2020, ο εθνικός τελικός της Αρμενίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου.

Συνολικά 12 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν με σκοπό να αποκτήσουν το «εισιτήριο» για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Τα αποτελέσματα καθορίστηκαν από ένα συνδυασμό televoting και της ψηφοφορίας μιας εννιαμελούς επιτροπής αποτελούμενη από τους Anita Hakhverdyan, Lilia Nikoyan, Ruben Babayan, Vardan Hakobyan, Tigran Danielyan, David Tserunyan, Karen Tataryan, Anush Ter-Ghukasyan, αλλά και μιας διεθνούς επιτροπής τα μέλη της οποίας δεν έγιναν γνωστά.

Η 25χρονη τραγουδίστρια ελληνικής και αρμενικής καταγωγής αναδείχθηκε νικήτρια του εθνικού τελικού «Depi Evratesil» της χώρας για την επιλογή του υποψηφίου στην επερχόμενη Eurovision.

Η Athena Manoukian πήρε την πρώτη θέση – με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο – ανάμεσα σε 12 διαγωνιζόμενους που διεκδίκησαν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Ρότερνταμ, συγκεντρώνοντας συνολικά 168 πόντους.

Στον τελικό ψήφισε επιτροπή με μέλη της δημόσιας τηλεόρασης της Αρμενίας (AMPTV), διεθνής κριτική επιτροπή και φυσικά οι Αρμένιοι τηλεθεατές.

Η Athena Manoukian θα διαγωνιστεί στη φετινή Eurovision ερμηνεύοντας το τραγούδι «Chains On You».

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια έχει γράψει μόνη της τους στίχους του «Chains On You», ενώ έχει γράψει τη μουσική μαζί με τον DJ PaCo, τον παραγωγό της ξακουστής επιτυχίας «Mama?».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η Athena Manoukian είχε λάβει μέρος σε ηλικία 14 ετών στον ελληνικό τελικό για τη Eurovision Junion του 2008.

Ποια είναι η Αθηνά Μανουκιάν

Η Αθηνά Μανουκιάν γεννήθηκε 22 Μαΐου του 1994 στην Ελλάδα από Αρμένιους γονείς.

Το 2011, η Μανουκιάν κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο «Party Like A Freak«, το οποίο έγινε ένα από τα μεγαλύτερα singles στην Ελλάδα και έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο YouTube.

Μετά την επιτυχία του «Party Like A Freak», το οποίο προτάθηκε δύο φορές για να κερδίσει ένα βραβείο στα Βίντεο Music Awards, το 2012 κυκλοφόρησε ένα follow-up single, το «I Surrender» το οποίο έγινε αμέσως καλοκαιρινό χιτ του έτους.

Πρόσθεσε ένα νέο τραγούδι στη δισκογραφική της μουσική λίγους μήνες αργότερα με το όνομα «Να Λες Πως Μ’ Αγαπάς«.

Το 2017, η Μανουκιάν μπήκε στη μουσική βιομηχανία ως τραγουδοποιός και έγραψε τη μουσική και τους στίχους για το τραγούδι «Παλιά Μου Αγάπη», το οποίο ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου.

Η Μανουκιάν έλαβε έναν πλατινένιο δίσκο, αφού το τραγούδι έκανε χιλιάδες πωλήσεις.

Συζητήθηκε επίσης για να εκπροσωπήσει την Αρμενία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ιδιαίτερα το 2015 και το 2016.

Η ίδια η Μανουκιάν δήλωσε πως ήταν η επιθυμία της να διαγωνισθεί στην Eurovision για την Αρμενία, την Ελλάδα ή την Κύπρο.

Δείτε την εμφάνιση της Αθηνάς Μανουκιάν  που εντυπωσίασε: