Όσο περισσότερο εξερευνάς το σώμα σου ανακαλύπτεις πόσα πολλά φοβερά πράγματα είναι ικανό να κάνει. Από το να φέρει στον κόσμο ένα παιδί μέχρι το να αντέχει τον πόνο της περιόδου. Ο οργασμός είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το τι μπορεί το γυναικείο σώμα να κάνει. Ειδικά όταν μιλάμε για τον πολλαπλό. Δεν είναι μύθος, όντως συμβαίνει.

Διαφέρει για την καθεμιά από εμάς. Για κάποιες έρχεται σταδιακά: ο ένας οργασμός μετά τον άλλο. Για κάποιες άλλες είναι όλοι σε ένα. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως είναι μια απολαυστική εμπειρία που αξίζει να προσπαθήσεις να έχεις στην ερωτική σου ζωή. Αν ακόμα δεν έχεις καταφέρει να φτάσεις σε αυτά τα αχαρτογράφητα μέρη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς. Παρακάτω σου έχουμε μερικά κόλπα που θα βοηθήσουν.

Δώσε βάση στη λίπανση

Το ξέρουμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στο σεξ. Ο γυναικείος κόλπος λιπαίνεται και ενυδατώνεται από μόνος του και είναι σημαντικό να παραμένει έτσι όταν έρχεται η στιγμή. Αυτό θα έρθει μαζί με την ερωτική διάθεση που πρέπει να φροντίσεις να έχεις. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι και κάποιο λιπαντικό.

Μην ποντάρεις μόνο στη διείσδυση

Κάποιες φτάνουν σε οργασμό μέσω της διείσδυσης ενώ άλλες δεν μπορούν. Κι αυτό είναι ΟΚ. Είναι επίσης πολύ πιο δύσκολο να επικεντρωθείς στην διείσδυση όταν προσπαθείς να βιώσεις τον πολλαπλό οργασμό. Συνδυαστικά και με εναλλαγές από τη διείσδυση στον ερεθισμό της κλειτορίδας και το στοματικό σεξ μπορείς να παραμείνεις ερεθισμένη και να σιγουρευτείς ότι δεν αξιοποιήσεις μόνο μία από τις αισθήσεις σου. Μπορείς να προσθέσεις sex toys για να πετύχεις τον κλειτοριδικό ερεθισμό ενώ προσπαθείς να συγχρονιστείς με τον παρτενέρ σου. Ένας δονητής θα σε βοηθήσει να μην υπάρχει αποσυντονισμός κατά τη διάρκεια της πράξης αλλά ούτε και αμηχανία ανάμεσά σας.

Μη σταματάς

Αν ο στόχος σου είναι να φτάσεις το απόλυτο, μην απομακρύνεσαι ή μην λες στον παρτενέρ σου να σταματήσει μόλις φτάσεις στον πρώτο οργασμό. Πολλές από εμάς προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στον άλλο μόλις φτάσουμε στην κορύφωση Λάθος! Επίτρεψέ του να συνεχίσει θυμίζοντάς του πόσο ωραία σε κάνει να αισθάνεσαι.

Να είσαι χαλαρή

Όλοι ξέρουμε ότι είναι αδύνατο να έρθεις σε οργασμό όταν υπάρχει ένταση και στρες ή τουλάχιστον είναι πολύ δύσκολο. Αυτό ισχύει και για τον πολλαπλό οργασμό.

Να είσαι ειλικρινής για το τι θες

Το να έρθεις σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι μια μοναχική διαδικασία. Εμπλέκονται δύο και η κατανόηση για το τι θέλει ο καθένας μπορεί να το κάνει να συμβεί. Να είσαι, λοιπόν, ανοιχτή με τον παρτενέρ σου για το τι θες και τι θα σε οδηγήσει στην κορύφωση. Είναι ΟΚ το να δώσεις στον παρτενέρ σου λεπτομέρειεςς και συγκεκριμένες οδηγίες για το τι σε ικανοποιεί. Αν εσένα δεν σε κάνει να νιώθεις αμήχανα πες του ακριβώς πώς γίνεται.

Δοκίμασε νέες στάσεις

Αν η πρώτη στάση που θα κάνετε σε φέρει σε οργασμό τότε μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις με την ελπίδα ότι θα έχεις ξανά το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείς να δοκιμάσεις και νέα πράγματα. Αυτό θα μπορούσε να ξυπνήσει νέες αισθήσεις και να διατηρήσει τον αυθορμητισμό. Αν θέλεις να προσθέσεις τον κλειτοριδικό ερεθισμό δοκίμασε στάσεις όπως το ιεραποστολικό και στα τέσσερα για να ερεθίσεις την κλειτορίδα σου έχοντας παράλληλα και διείσδυση. Αντί να τα κάνεις όλα αυτά στο κρεβάτι όμως κινήσου στο χώρο. Πήγαινε στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο ντουζ ή δοκίμασε να κάνεις σεξ στο αυτοκίνητο ή στον κήπο (χωρίς να προκαλέσεις τους γείτονες ή την σύλληψή σου). Επιλέγοντας ένα άλλο μέρος από το συνηθισμένο αμέσως αλλάζει τη ρουτίνα και το σκηνικό, βοηθά το σεξ να παραμένει ενδιαφέρον και εσένα να παραμένεις ερεθισμένη. Μη φοβηθείς να δοκιμάσεις νέα πράγματα ή πράγματα που μπορεί αρχικά να σου φαίνονταν “περίεργα”.

Κάνε διάλειμμα

Είναι ΟΚ και μάλιστα κάποιες φορές πολύ καλή ιδέα να κάνεις παύση για ένα διάλειμμα. Αν χρειάζεσαι ένα λεπτό πριν μπεις στο δεύτερο γύρο δεν χρειάζεται αυτό να σε προβληματίζει. Χτίσε τη φυσική σου αντοχή και επέστρεψε στην ερωτική πράξη όταν νιώσεις έτοιμη.