Τι σημαίνει ότι είναι άντρας; Ότι είναι υποχρεωμένος από κάποιον άγραφο νόμο της φύσης να κάνει την κίνηση και να σε φιλήσει. Εσύ δηλαδή δε μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία και να το κάνεις;

 

Σεξιστικά στερεότυπα

Ειδικά εσύ ως γυναίκα σε μια πατριαρχική και σεξιστική κοινωνία (που φυσικά έχει κάνει βήματα προς την ισότητα), θα έπρεπε κανονικά να νιώθεις πολύ πιο άνετα να πάρεις μια πρωτοβουλία και να απαρνηθείς κάθε σεξιστικό στερεότυπο που θέλει τον άντρα να είναι εκείνος που θα πρέπει τάχα να κάνει την πρώτη κίνηση.

Το να θεωρείς ότι ο άντρας θα πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση είναι σα να συμφωνείς με τον κανόνα ότι ο άντρας θα πρέπει να έχει και τον πρώτο λόγο. Ε δε ζούμε στον μεσαίωνα ή στις αρχές του 20ου αιώνα.

 

Ρώτα τον

Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα από όσο τα κάνουμε εμείς δύσκολα. Ρώτα τον ευθέως αν του αρέσεις ή αν δεν του αρέσεις. Μην περιμένεις να το καταλάβεις αν νιώθεις ότι δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις.

Αν σου πει ότι του αρέσεις και ξέρεις μάλιστα ότι είναι και ελεύθερος, κάνε κίνηση και δε θα χάσεις. Ίσα ίσα το γεγονός ότι σπάνια οι γυναίκες κάνουν κίνηση λόγω των όποιων στερεοτύπων, θα τον κάνει να νιώσει ακόμη πιο ενθουσιασμένος μαζί σου.

Θα είσαι αυτό το κάτι το «διαφορετικό». Όπως είναι και εκείνος αντίστοιχα λίγο πιο «διαφορετικός».

 

Αν θέλεις φίλησέ τον

Αφού τον θες και σου αρέσει. Αφού βλέπεις ότι και εσύ του αρέσεις άρα αρέσει ο ένας στον άλλον, μην περιμένεις να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση αν δεν κάνεις κάποια κίνηση πρώτη. Μπορεί να έχει ανασφάλειες ή να είναι ντροπαλός.

Αν είναι ντροπαλός πήγαινε αργά και σταθερά να τον φιλήσεις. Μην τον βουτήξεις από το κεφάλι να τον φιλήσεις λες και βουτάς μια σοκολάτα όταν έχεις υπογλυκαιμία κούκλα μου. Άνθρωπος είναι.