Αν αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει και δεν φτάνεις σε οργασμό, πιθανότατα να πρέπει να εξετάσεις τις παρακάτω περιπτώσεις.

1. Το σεξ είναι επίπονο

Αν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης πονάς τότε δεν θα το απολαύσεις αρκετά ώστε να φτάσεις σε οργασμό. Κλείσε ραντεβού με το γιατρό σου το συντομότερο.

2. Ακολουθείς φαρμακευτική αγωγή

Κάποια φάρμακα μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνουν τη λίμπιντό σου και αυτόματα την ικανότητά σου να φτάσεις στην κορύφωση. Αν αυτό είναι το πρόβλημα τότε, πάλι, πρέπει να απευθυνθείς στο γιατρό σου.

3. Δεν υπάρχει σύνδεση με τον σύντροφό σου

Μπορεί να μην σου αρέσει να το ακούς αλλά ίσως να πηγαίνει κάτι λάθος στη σχέση σου και αυτό να φέρνει τη δυσκολία. Αν δεν υπάρχει επαφή, αν και οι δύο είστε αγχωμένοι για κάτι, δεν επικοινωνείτε ή κάτι άλλο υπάρχει μεταξύ σας τότε ίσως το σώμα τσιτώνει και το μυαλό είναι αλλού. Κάνε εξάσκηση στην ενσυνείδηση.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο και ταυτόχρονα δύσκολο άλλα να είσαι παρούσα κατά τη διάρκεια του σεξ. Το να είσαι πραγματικά εκεί με τον σύντροφό σου και συγκεντρωμένη σε αυτό που συμβαίνει. Θα νιώσεις ευγνωμοσύνη για τον σύντροφό σου και θα κάνετε καλύτερο σεξ.

4. Δεν ξέρεις το σώμα σου

Αν δεν έχεις επιχειρήσει να φτάσεις εκεί μόνη σου, τότε ΠΡΕΠΕΙ. Είναι τουλάχιστον μια καλή αρχή. Ο αυνανισμός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι σου αρέσει και αν μπορείς να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου τότε είναι πιο εύκολο να πεις στον σύντροφό σου τι μπορεί να κάνει για να φτάσεις σε οργασμό.

Αν παρά τον αυνανισμό δεν φτάνεις στην κορύφωση τότε βάλε στο παιχνίδι κάποιο sex toy και δοκίμασε μια διαφορετική στάση.

5. Προσδοκάς έκρηξη συναισθημάτων

Οι ταινίες και καμιά φορά και αυτά που μας λένε οι φίλες μας κάνουν τον οργασμό να ακούγεται σαν πυροτέχνημα που σκάει στο σώμα σου. Δεν είναι όλοι οι οργασμοί έτσι.

Ο κάθε οργασμός είναι μοναδικός. Μην μπαίνεις στη διαδικασία της σύγκρισης. Όσο και να σου αρέσει να μιλάς με τους φίλους σου για το σεξ, να θυμάσαι ότι οι εμπειρίες τους θα είναι πάντα διαφορετικές από τις δικές σου.

6. Είσαι πολύ σφιγμένη

Χαλάρωσε! Αν κάνεις υπερπροσπάθεια για να έρθεις σε οργασμό τότε το σώμα σου δεν θα σε αφήσει να φτάσεις εκεί. Δ

οκίμασε να κάνεις yoga, stretching ή οποιαδήποτε γυμναστική ή και διαλογισμό αν χρειάζεται για να χαλαρώσεις και να διώξεις το στρες από πάνω σου. Ίσως είναι μια καλή ιδέα να μοιραστείς με τον σύντροφό σου ότι δίνεις μάχη.

Μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να ακολουθήσει σε αυτό και το σώμα σου.

7. Φοβάσαι να χάσεις τον έλεγχο

Υπάρχουν και control freak και εδώ και το να φοβάσαι μην χάσεις τον έλεγχο και να επιτρέπεις στο σώμα σου να χαλαρώσει είναι σίγουρα ένας λόγος που δεν σε αφήνει να έχεις οργασμό. Α

ν είσαι με ένα νέο σύντροφο, αν έχεις ανασφάλεια με το σώμα σου ή αντιμετωπίζεις άλλα στρεσογόνα πράγματα στη ζωή σου τότε είναι πολύ πιθανό να μην είσαι έτοιμη να χάσεις τον έλεγχο και στην ερωτική σου ζωή. Επικοινώνησέ το με τον σύντροφο σου ότι αντιμετωπίζεις θέμα.

Βγάζοντας το από μέσα σου είναι το πρώτο βήμα για να αφεθείς και ίσως ο σύντροφός σου να μπορέσει να ηρεμήσει το μυαλό σου και αλλάξει την λανθασμένη εικόνα που έχεις για σένα.