Οι σχέσεις έχουν τις ευκολίες τους αλλά και τις δυσκολίες τους. Το ίδιο και ένας χωρισμός. Για να περάσεις κάθε στάδιο χωρισμού και να φτάσεις στο στάδιο της αποδοχής. Κάνε υπομονή και όλα θα περάσουν. Θα το ξεπεράσεις κάποια στιγμή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δάκρυα

Το να δακρύζεις και να κλαις δείχνει ότι βρίσκεσαι στα πρώτα βήματα του «πένθους«. Στην ουσία πενθείς για ένα μέρος του εαυτού σου που δε θα ξαναείσαι ποτέ.

Έτσι έρχεσαι σε επαφή με τα συναισθήματά σου με αποτέλεσμα να σε γνωρίζεις καλύτερα και να κατανοείς ότι δεν είσαι μόνος-η. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις τον εαυτό σου πάνω από όλα να σε στηρίζει και να σε αγαπάει.

 

 

Κόψε κάθε επικοινωνία

Μη μιλάς με τον πρώην σου γιατί δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να πας παρακάτω. Πρέπει να μην τον βλέπεις γιατί θα σου θυμίζει συνέχεια ότι δε θα είστε μαζί αλλά κυρίως γιατί ήσαστε κάποτε μαζί.

Με το να σταματήσεις κάθε επικοινωνία ο καθένας θα συνεχίσει την καθημερινότητά του και σταδιακά θα αρχίσεις να συνηθίζεις ξανά τη ζωή σου χωρίς να είσαι με κάποιον. Η επικοινωνία πάντως κάνει ανάκληση σε συναισθήματα για αυτό δεν προσφέρει κάτι.

 

Κοινωνικοποίηση

Θα αρχίσεις πάλι να βγαίνεις με τους φίλους σου. Θα κάνεις καινούργιους και καλύτερους φίλους. Έστω θα κοινωνικοποιηθείς και θα ξεχαστείς από το δράμα σου.

Δώσε χώρο να αναπτυχθούν και να ενδυναμωθούν οι σχέσεις σας με τους τους φίλους και τους ανθρώπους που είχατε βάλει λίγο «στην άκρη» όσο είχατε σχέση. Έτσι θα μπορέσετε να ξεχαστείτε από τον πόνο του χωρισμού ενώ ταυτόχρονα να δείτε και να κάνετε νέα ενθουσιώδη πράγματα.

Μπορείτε να ακούσετε και τις βοηθητικές συμβουλές τους. Ένα επίσης πολύ θετικό βήμα είναι να βγαίνετε μόνοι σας έτσι ώστε να αρχίσετε να νιώθετε ξανά αυτάρκεις με τον εαυτό σας.

Αισιοδοξία

Δείτε τον χωρισμό ως ένα μάθημα ζωής. μέσα από αυτόν θα μάθεις πολλά για εσένα ως άνθρωπο. Θα δεις συναισθήματα που ίσως ποτέ δεν είχες γνωρίσει και θα μάθεις να τα διαχειρίζεσαι. Μέσα από τέτοιες καταστάσεις οι άνθρωποι μαθαίνουμε να γινόμαστε πιο πειθαρχημένοι σε προβλήματα της ζωής γενικά.

Κάποτε φτάνουμε και στο σημείο να μη στεναχωριόμαστε τόσο όπως παλιά γιατί έχουμε μάθει ότι όλα έχουν ένα μήνυμα να μας περάσουν. Kαι αυτό το μήνυμα είναι θετικό και αισιόδοξο.

 

Αποδοχή

Ξέρεις ότι αποδέχτηκες τον χωρισμό, όταν πλέον ξυπνάς χωρίς να νιώθεις ότι σου λείπει ο πρώην σου. Είσαι πια σε μια ισορροπία και συναισθηματική αρμονία. Νιώθεις επιτέλους ότι έχεις την αισιοδοξία να καταφέρεις τα πάντα. Αποδέχτηκες ότι θα προχωρήσεις και εσύ και αυτός παρακάτω.