Ο Ιχθύς είναι ίσως το πιο συναισθηματικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, μαζί με τον Καρκίνο, τον Ταύρο και τον Σκορπιό. Παρ’ όλα αυτά έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις ως προς το πώς να συμπεριφέρεται στο θέμα του έρωτα.

Η συμπεριφορά του όταν ερωτεύεται

Για αυτόν η σχέση είναι μια κατάσταση που συνιστά υψηλό ιδανικό και αποσκοπεί σε αυτήν. Σπάνια θα κάνει περιστασιακό σεξ και αυτό θα γίνει κυρίως για να ξεπεράσει κάποιον έρωτα.

Λατρεύει τον έρωτα και παραδίνεται με όλο το ρομαντισμό και την ευαισθησία που τον διακατέχουν. Γρήγορα εξιδανικεύει το άτομο με το οποίο φλερτάρει και βγαίνει ενώ δένεται ψυχικά και φλερτάρει κάθε φορά σαν να έχει βρει την αδερφή ψυχή του.

Είναι πολύ γενναιώδρος και του αρέσει να προσφέρει όλο του το είναι στο ταίρι του και ζει τη σχέση του με ρομαντισμό και πάθος. Συχνά απογοητεύεται γιατί εξιδανικεύει τον σύντροφο, δένεται ψυχικά και φτιάχνει σενάρια για ιδανικό κοινό μέλλον. Στο σεξ είναι ασυγκράτητα παθιασμένος και εκφράζει όλα του τα συναισθήματα στο κρεβάτι.

 

Είναι πιστός

Κατά βάση είναι πιστός και αφοσιωμένος στον σύντροφό του. Και λέμε κατά βάση γιατί πολλές φορές θα κάνει την απιστία, επειδή δε θα τον κάνεις εσύ να νιώθει ολοκληρωμένος μέσα στη σχέση. Και πάλι φυσικά είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου.

Συχνά πυκνά παρασύρεται πολύ εύκολα από πάθη και συναισθήματα, και δεν ακούει ποτέ τη λογική. Η ευαίσθητη ψυχή του δεν δέχεται καθόλου εύκολα το χωρισμό, και μπορεί να έχει και συνέπειες μελαγχολίας ή κατάθλιψης. Ακόμα κι αν είναι δική του επιλογή, οι αναμνήσεις ενός χαμένου έρωτα θα τον πονάνε για πάντα.

Παρ’ όλα αυτά αν θες να τον κρατήσεις κοντά σου και να τον έχεις δικό σου, να είσαι συχνά παρόν στην επικοινωνία σας, να του κάνεις εκπλήξεις. Δε θέλει να νιώθει μόνος του μες στη σχέση γιατί δεν έχει χειρότερο από αυτό.