Παθιασμένο σεξ οφείλουν να κάνουν τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, εκτιμούν βρετανοί επιστήμονες, καθώς, όπως είδαν, κάτι τέτοιο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς κύησης.

Έρευνα

Όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, τα ζευγάρια που κάνουν «γκουρμέ» σεξ, όπως το ονομάζουν, και απολαμβάνουν την κάθε στιγμή σεξουαλικής ικανοποίησης εκτοξεύουν τις πιθανότητες τεκνοποιίας στο κόκκινο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καλύτερη σεξουαλική επαφή τονώνει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του σπέρματος, ενώ παράλληλα ο δυνατός γυναικείος οργασμός αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς γονιμοποίησης του ωαρίου.

Γι’ αυτό, οι επιστήμονες συνιστούν σε όσους επιθυμούν να γίνουν γονείς να αφήσουν κατά μέρος τις πιεστικές διατροφές και τα ημερολόγια και να κάνουν πιο πικάντικη τη σεξουαλική τους ζωή.

 

Δηλώσεις

«Τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα μωράκι, συχνά αναφέρουν ότι το σεξ έχει γίνει αγγαρεία, μηχανικό και βαρετό. Αυτό είναι το λάθος», αναφέρει ο δρ. Άλλαν Πέισι.

«Το σεξ θα πρέπει να είναι το ίδιο παθιασμένο όπως στην αρχή της γνωριμίας των δύο συντρόφων, όταν ακόμη δεν σκέφτονταν να κάνουν παιδί», εξηγεί ο ειδικός.

Ένας φυσιολογικός άνδρας κατά τη σεξουαλική επαφή παράγει περίπου 250 εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Μέσω του «γκουρμέ» σεξ όμως, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 50%, ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η ποιότητά του. Όσο πιο υγιή είναι τα σπερματοζωάρια τόσο πιο δεινοί κολυμβητές είναι, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

«Καλύτερο σεξ ίσον περισσότερες πιθανότητες σύλληψης», αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανίδα ειδικός δρ. Τζοάνα Έλινγκτον.

Και στην περίπτωση των γυναικών, όμως, η μεγάλη σεξουαλική ικανοποίηση οδηγεί στην τόνωση της γονιμότητας. «Όταν μια γυναίκα φτάνει σε οργασμό, πιστεύουμε ότι η ένταση των μυϊκών συσπάσεων μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του σπέρματος προς στον τράχηλο, εξωθώντας το έτσι προς τη μήτρα», υποστηρίζει ο δρ. Πέισι.

Από πειράματα σε χοίρους, μάλιστα, που είχαν πραγματοποιήσει δανοί επιστήμονες, είχε προκύψει ότι τα ζώα στα οποία προκαλούνταν σεξουαλική διέγερση κατά την τεχνητή γονιμοποίησή τους, είχαν κατά περίπου 6% μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχούς κύησης.