«Όχι» βροντοφωνάζουν οι ειδικοί, αποκαλύπτοντας τη …μαθηματική φόρμουλα για μια επιτυχημένη σχέση. Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Theoretical Biology», μελετώντας στοιχεία από τις σχέσεις αρκετών γυναικών, οι μαθηματικοί του Πανεπιστημίου College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι εκείνες που δεν προχωρούσαν στο σεξ από το πρώτο κιόλας ραντεβού είχαν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν κάνει σωστότερη επιλογή συντρόφου σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Μέσα από ένα αριθμητικό μοντέλο που έφτιαξαν, οι ειδικοί είδαν ότι τελικά οι «ιδανικότεροι» σύντροφοι για μια μακροχρόνια σχέση ήταν διατεθειμένοι να βγουν περισσότερες φορές με την γυναίκα που τους ενδιέφερε πριν κοιμηθούν μαζί της. Αντίθετα, οι «ακατάλληλοι» σύντροφοι εμφανίζονταν μάλλον απρόθυμοι να περιμένουν.

«Το φλερτ μεγαλύτερης διάρκειας βοηθά τη γυναίκα να συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον άνδρα που την ενδιαφέρει», επισημαίνει ο καθηγητής Ρόμπερτ Σέιμουρ.

«Καθυστερώντας τη σεξουαλική πράξη, η γυναίκα περιορίζει την πιθανότητα ο άνδρας που έχει απέναντι της να είναι ακατάλληλος σύντροφος», εξηγεί ο ερευνητής. «Η προθυμία ενός άνδρα στο φλερτ μεγαλύτερης διάρκειας υποδεικνύει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος θα μπορούσε να είναι ένας «καλός» σύντροφος»