Το αναλυτικό μυαλό του παρθένου είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εκείνον. Συνήθως στη δουλειά του είναι αυτός που θα αντέξει την πίεση και την ένταση.

Ευστροφία

Θυμούνται σχεδόν τα πάντα και μάλιστα με αναλυτική λεπτομέρεια. Έχουν φοβερή φωτογραφική μνήμη. Αυτό τους κάνει άριστους πραγματογνώμονες και ερευνητές. Μπορούν επίσης να διερευνήσουν τα αισθήματα ενός ατόμου και συχνά διακρίνουν τα αληθινά του κίνητρα.

Αυτό τους καθιστά φοβερούς αστυνομικούς ή ανακριτές. Είναι πολύ καλοί στο να λύνουν προβλήματα, η μεθοδικότητα είναι το φόρτε τους. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, θα το διαιρέσουν σε κομμάτια και θα τα βάλουν πάλι όλα στη σωστή σειρά.

Είναι κυνικοί και αρκετά κυριολεκτικοί ενώ δεν απουσιάζει ο ρεαλισμός από τη ζωή τους. Είναι ορθολογιστές και καλοί διαιτητές, βάζοντάς τους ανθρώπους στο σωστό δρόμο της συμφιλίωσης. Όποια δουλειά απαιτεί αυτά τα χαρακτηριστικά, ταιριάζει τέλεια σε έναν Παρθένο. Τους αρέσει να κρατούν τον κόσμο τους σε μια σειρά.

 

Συνεργασία

Του αρέσει να οργανώνει το περιβάλλον, τον χώρο του καθώς επίσης και τους συναδέλφους του στον τρόπο που θα λειτουργούν ως ομάδα. Όταν όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, μπορεί πολύ εύκολα να μεγαλουργήσει.

Του αρέσει να ασχολείται με τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες, που άλλους θα τους οδηγούσαν στην τρέλα. Αναθέστε του να οργανώσει το χώρο εργασίας ή τις επιμέρους λεπτομέρειες μιας παραγωγικής διαδικασίας.

Αφήστε τον να αναθέτει καθήκοντα, να φτιάχνει προγράμματα, πίνακες και γενικώς να διευθύνει τις καθημερινές υποχρεώσεις του γραφείου. Λατρεύει να επιβλέπει όλες αυτές τις παραμέτρους, τις οποίες οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του προτιμούν να αγνοούν.