Έχετε τη γνώση ότι ο κολλητός σας βρίσκεται σε μια σχέση η οποία έχει ξεκάθαρα ενδείξεις ότι δεν είναι υγιής. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις από τα παρακάτω χαρακτηριστικά που εκείνη έχει.

Δε βρίσκεστε γιατί τάχα δεν προλαβαίνει

Η αλήθεια είναι ότι τον έχει πείσει η σύντροφός του στην ουσία ότι είναι κακό να βρίσκεται έξω γιατί μάλλον θα είναι με κάποια άλλη, θα την κερατώνει κλπ. Το γεγονός ότι δε βγαίνει για να βρεθείτε, είναι ότι νιώθει ενοχή και κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει την ανασφαλή του σύντροφο ότι δεν τρέχει κάτι με καμία.

Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να τον έχει πείσει ότι την έχει ανάγκη ή τον έχει ανάγκη και να μη βγαίνει γιατί δε νιώθει άνετα μακριά της.

 

Τσακωμοί

Όταν κάποτε μιλάτε από κοντά σου ανοίγεται και σου λέει λέει ότι σου φωνάζει, μπορεί ακόμη και να σου έχει ασκήσει σωματική βία πάνω σε έναν τσακωμό. Αυτός μάλλον τη δικαιολογεί αλλά σε εκείνο το σημείο οφείλεις να του εξηγήσεις ότι από τη στιγμή που εκείνη σου σήκωσε χέρι πρέπει να σηκωθεί και να φύγει.

Άμα πάλι δεν έχει πού να πάει για διάφορους λόγους πρόσφερέ του τη βοήθειά σου και φιλοξένησέ τον.

 

Δική του απόφαση

Από τη στιγμή που ο ίδιος θέλει τα πράγματα να αλλάξουν, θα αλλάξουν. Αν θέλει η όλη κατάσταση να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερη, θα γίνει.

Το σίγουρο είναι ότι δε θα μπορέσεις να βοηθήσεις ποτέ κάποιον ο οποίος είναι σε μια φάση στην οποία αρνείται την πραγματικότητα και έχει μπει σε μια δική του «φούσκα» δικαιολογώντας τον θύτη του που εν προκειμένω είναι γυναίκα (άρα τα σεξιστικά στερότυπα θεωρούν ότι είναι αστείο να βιώνει σωματική βία από μια γυναίκα).

Δε μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής του άλλου αν ο άλλος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της δικής του ζωής.