Υλικά:

2 σκ. σκόρδο
4 φέτες σολομό, κομμένες στην μέση, με την πέτσα, χωρίς κόκκαλο
1 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι χοντροκομμένο
Πιπέρι

Διαδικασία:

1. Λαδώστε ένα ταψί και βάλτε μέσα το σολομό σε φέτες.
2. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
3. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ρίξτε το στις φέτες. Πασπαλίστε με αλάτι κι όσο πιπέρι θέλετε.
4. Ξεφλουδίστε το λεμόνι, κόψτε το σε φέτες και τοποθετήστε το στο σολομό.
5. Ρίξτε ελάχιστο λάδι από πάνω και ψήστε το στο γκριλ στους 180 βαθμούς, για είκοσι λεπτά. Ενδιάμεσα γυρίστε τις φέτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.