Μια από καλύτερες ιστορίες επιβίωσης αποτελεί αυτή του Νινκ Μινόγκ στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος κατάφερε να γλυτώσει από του χάρου τα δόντια μετά από επίθεση καρχαρία.

O Μινόγκ έκανε surfing στην παραλία όταν του επιτέθηκε ένας λευκός καρχαρίας και τον χτύπησε στο μάτι για να επιβιώσει.

«Ένιωσα κάτι να με χτυπάει στον αγκώνα και μέχρι να συνειδητοποιήσω τι είναι, τα δόντια του είχαν κάνει καρφωθεί στο μπροστινό τμήμα της σανίδας».

Πώς γλίτωσε

Ο Μινόγκ, σύμφωνα με το SkyNews, δήλωσε πως κάπου έχει διαβάσει ότι στους καρχαρίες δεν αρέσει να τους χτυπούν στο μάτι ή την μύτη. «Του ούρλιαξα «άντε γ***» και προσπάθησα να τον χτυπήσω στο μάτι αλλά απέτυχα. Τα κατάφερα όμως την δεύτερη φορά. Μετά από αυτό με άφησε ήσυχο και κολύμπησε μακριά».

Ο 60χρονος δήλωσε πως ήταν μόνος του στο νερό εκτός από έναν γερμανό σέρφερ που ήταν στην παραλία και τον άκουσε να φωνάζει.  «Πιθανότατα ήταν ένας λευκός καρχαρίας. Είχε μεγάλο κεφάλι και σαγόνια. Έπαθα σοκ αλλά κατάλαβα πως έπρεπε να το χτυπήσω για να σωθώ».

Ο Μινόγκ  είχε ένα μεγάλο κόψιμο στο χέρι αλλά είπε πως η στολή του surf τον έσωσε από παραπάνω τραύματα.  «Υπήρχε αίμα που έσταζε από το μανίκι της στολής. Ευτυχώς δεν ήταν τόσο βαθύ τραύμα».