Μην σχεδιάσεις κάτι υπερβολικό

Αν είσαι από τους τύπους που θέλουν να εντυπωσιάσουν κάποια στο πρώτο ραντεβού και έχεις σκεφτεί χίλιες ιδέες για να το επιτύχεις, θα σου λέγαμε να τα παρατήσεις τώρα και να κρατήσεις τα πράγματα απλά, εκτός αν είσαι ο Κρίστιαν Γκρέι από τις “50 αποχρώσεις του Γκρι”. Οι ρομαντικές χειρονομίες είναι οκ, αλλά δεν είναι για το πρώτο ραντεβού.

Προτίμησε να την πας κάπου για ποτό ή για φαγητό. Τίποτα άλλο. Μην κάνεις το λάθος και αγοράσεις εισιτήρια για κάποια θεατρική παράσταση ή της προτείνεις να πάτε σινεμά, καθώς ο σκοπός του ραντεβού είναι να μιλήσετε και να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον.

Μην φορέσεις πολύ άρωμα

Μερικά αρώματα μυρίζουν ωραία και άλλα πάλι όχι. Όπως και να ‘χει, ένας βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθεί κάθε άντρας είναι πάντα να χρησιμοποιεί ένα άρωμα με μέτρο. Πριν λοιπόν ψεκαστείς από πάνω έως κάτω με το άρωμα που υπόσχεται ότι μπορείς να την “ρίξεις” από το πρώτο ραντεβού, ξανασκέψου το, γιατί δεν λέμε, ωραίο είναι το σανταλόξυλο, αλλά καμία δεν θέλει να βγει ραντεβού με τον Πέπε Λε Πιου.

Αν πάλι δεν ξέρεις τι άρωμα να φορέσεις, μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε τα ιδανικά αρώματα που μπορείς να φορέσεις σε ένα πρώτο ραντεβού.

Μην το παρακάνεις με τα κοπλιμέντα

Προφανώς για να της ζήτησες να βγείτε ραντεβού σου αρέσει. Οπότε αν την πεις ότι είναι όμορφη κατά την διάρκεια του ραντεβού, είναι οκ, ωστόσο θα πρέπει να προσέξεις να μην επαναλαμβάνεσαι. Μια φιλοφρόνηση είναι ρομαντική, άντε το πολύ δύο, αλλά μέχρι εκεί.

Αντί λοιπόν να της κάνεις φιλοφρονήσεις, δείξτης ότι ενδιαφέρεσαι για κάτι παραπάνω από την εξωτερική της εμφάνιση, κάνοντας της ερωτήσεις για να την γνωρίσεις.

Μην την “βομβαρδίζεις” με ερωτήσεις

Δεν είναι συνέντευξη για δουλειά, οπότε δεν χρειάζεται να της κάνεις ένα σωρό ερωτήσεις και σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι αδιάκριτες. Δεν χρειάζεται να σου πει γιατί χώρισε με την προηγούμενη σχέση της ή αν είχε πολλές σχέσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα την κάνει να νιώσει άβολα και δεν ξέρουμε αν έχεις ελπίδα για δεύτερο ραντεβού.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις όλες τις ερωτήσεις και να αφήσεις την κουβέντα σας να εξελιχθεί αρμονικά. Αν θέλει να σου πει κάτι για τον εαυτό της θα το κάνει η ίδια.

Μην οργανώνεις ένα δεύτερο ραντεβού κατά την διάρκεια του πρώτου

Όσο καλά και αν περάσετε, μην δείχνεις ανυπόμονος, κανονίζοντας το επόμενο ραντεβού πριν καλά καλά τελειώσει το πρώτο. Εκείνη μπορεί να αρνηθεί και να έρθετε και οι δύο σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό καλύτερα να περιμένεις να της τηλεφωνήσεις την επόμενη μέρα και να της πεις ότι θέλεις να την ξαναδείς.

Μια σχέση μπορεί να χτιστεί μέσα από το φλερτ και την αναμονή, οπότε μην βιάζεσαι γιατί μπορεί να σκοτώσεις το μυστήριο.