Το πάθος και η αυτοπεποίθηση που έχουν, τα κάνει να βρίσκονται σε μια πιο προνομιακή θέση ως προς το πώς τα αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα άτομα σε κοινωνικό πλαίσιο.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί θέλουν να κάνουν τους άλλους να θαυμάζουν ό,τι είναι δικό τους. Στο «δικό τους» συγκαταλέγεστε κι εσείς, αν δεν το είχατε αντιληφθεί. Ε, λοιπόν, πώς θα σας επιδείξουν στον κύκλο τους αν σας κρατήσουν κρυμμένους; Έτσι, όχι μόνο σας στερούν τις εξόδους τετ-α-τετ, αλλά και σας σέρνουν ανελέητα σε καταστάσεις που ουδόλως είναι της αρεσκείας σας.

Π.χ. στην τηλεοπτική ποδοσφαιρική βραδιά με …μπιροκατάνυξη της αντροπαρέας (αν είστε γυναίκα) ή σε κάποιο σεμινάριο ανθοδετικής (αν είστε άντρας). Η άμυνά σας; Αρχίστε να τους φέρνετε αντιρρήσεις σε ό,τι λένε ή προτείνουν, μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους. Αυτή η δημόσια αμφισβήτηση θα τους κάνει να μην σας ξαναεμφανίσουν ενώπιον κοινού.

ΛΕΩΝ

Μα πώς διανοηθήκατε ότι μπορεί ένας Λέοντας να πηγαίνει κάπου χωρίς την ακολουθία του; Εντάξει, θα σας κάνει την τιμή από καιρό σε καιρό να σας προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα την παρουσία του… Αλλά κι εσείς μην παίρνετε θάρρος!

Άλλωστε θα πρέπει να σας κολακεύει το γεγονός ότι σας επιδεικνύει στον κύκλο του με τόση περηφάνια –άλλο αν έχετε την υποψία ότι σας περιφέρει περισσότερο σαν τρόπαιο παρά σαν ταίρι.Και άλλο αν συχνά δείχνει να ξεχνά την παρουσία σας, έτσι που σας έχει στη σκιά του.

Τι να κάνετε; Επισκιάστε τον εσείς. Βγείτε μπροστά και τραβήξτε όλη την προσοχή της ομήγυρης επάνω σας. Δεν θα του πολυαρέσει αυτός ο δημόσιος ανταγωνισμός.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θέλετε να βρεθείτε οι δυο σας με τον Τοξότη; Κανονίστε η συνάντηση να περιλαμβάνει κάτι διθέσιο, που κατά προτίμηση θα κινείται με απίστευτη ταχύτητα στο νερό ή στον αέρα –ένα κανό, ένα ανεμόπτερο… Μόνο έτσι αποκλείεται να πει όχι σε ένα τετ-α-τετ.

Γιατί ο Τοξότης ανήκει στα ζώδια που έχουν μια άλφα δυσκολία να κρατήσουν συγκεντρωμένη την προσοχή τους στο ταίρι τους για πολύ, όταν καταλαγιάσει η αρχική φλόγα.

Άλλωστε και οι άνθρωποι που θεωρεί φίλους του –και είναι πολλοί—αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής του και δεν θα τους «πουλήσει» επειδή ερωτεύτηκε εσάς. Εντάξει; Αν μη τι άλλο, ο Τοξότης θα σας κάνει καθαρές εξηγήσεις…