Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου σου ζητά να μεταμφιεστείς σε αυτό που πάντα ήθελες κι έμενε όνειρο απατηλό. Μόνο που σαν τελειώσουν οι Απόκριες μην κρύψεις την φορεσιά σου στην ντουλάπα, μην την καταχωνιάσεις. Χρόνια τώρα περιπλανιέσαι σε φουρτουνιασμένες θάλασσες και ψάχνεις το λιμάνι σου, μα αυτό που αναζητάς δεν θα το βρεις εκεί που λέει ο χάρτης. Ταξίδεψε στα όνειρα και τα οράματά σου, πίστεψε στο παιδί που κρύβεις μέσα σου και θα το ‘χεις.

Χρόνια τώρα συμπιέστηκες από την ανάγκη και το χρέος σου απέναντι σε όλους. Η μάσκα της μιζέριας έγινε ένα με το πρόσωπο σου, το χαμόγελο σου έμοιαζε πια με κατά συνθήκη ψεύδος, το κορμί σου πόνεσε, η καρδιά σου έκλεισε. Ο ενθουσιασμός σου πνίγηκε στον φόβο και η δημιουργικότητά σου στέρεψε.

Τι φέρνει η Νέα Σελήνη;

Οι ενοχές και οι ανασφάλειές σου, φορώντας την μουτσούνα των απανταχού εξουσιαστών, που πάντα φροντίζουν «για το καλό σου», σου είπαν ευθαρσώς ότι είσαι υπεύθυνος και πρέπει να πληρώσεις. Σε πήραν λοιπόν από την ανυποψίαστη καθημερινότητά σου και σε έβαλαν σε μια γαλέρα να κωπηλατείς αδιάκοπα για ένα ξεροκόμματο. Ξέχασες τα δικαιώματά σου και η ζωή σου έγινε σκέτη επιβίωση. Το βασικό σου μέλημα ήταν να αποφύγεις την οργή του μαστιγωτή κι ύστερα… έχει ο Θεός. Έβλεπες εκείνους που δεν άντεξαν κι εκείνους που αντιδρούσαν να τους μαζεύουν έναν-έναν και λούφαζες, μην έρθει κι η δική σου σειρά. Ανέχτηκες τα πάντα σε βάρος σου, στο όνομα της αποστολής σου. Σου τα πήραν όλα, ακόμη και τις ελπίδες σου.

Ερωτεύθηκες την ζωή!

Γιατί μέσα στο κουφάρι που χάθηκε στα βάθη της αβύσσου κρυβόταν η σπίθα της αναγέννησής σου, ο σπόρος της ελευθερίας σου. Εκεί δεν μπορούσε να φτάσει το χέρι των εξουσιαστών σου.

Η ίδια αλήθεια αποκαλύφθηκε στον διπλανό σου, σε φίλους και γνωστούς, που μέχρι χθες σαν και σένα ζούσαν μαγκωμένοι: Το λιμάνι της χαράς σου υπήρχε, δεν ήταν μια ουτοπία! Εσύ υπήρχες, δεν ήσουν μια σκιά του εαυτού σου.

Σύμφωνα με το Astrology.gr, με έναν θαυμαστό τρόπο, η απελπισία σε οδήγησε στη λύτρωση κι  φόβος έφυγε ως διά μαγείας. Τον περιγελούσες πια και δεν σε ένοιαζε τι θα αντιμετωπίσεις. Χαμογελούσες γιατί ήξερες πια ότι τη μιζέρια σου την τροφοδοτούσε το ίδιο το μυαλό σου, εσύ ήσουν που συναίνεσες στις αλυσίδες σου. Όπως συναινείς τώρα στο σκίρτημα της καρδιάς σου.

Το μυαλό σου σκλαβώνεται, η καρδιά σου όμως ποτέ!

Κι όπως τις κάμποσες φορές που πίστεψες ότι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, θα νικήσεις και τα κατάφερες, έτσι και τώρα πιστεύεις στο καλύτερο για σένα και θα γίνει! Μην ξαναπροδώσεις τα όνειρά σου, ούτε να τα βάλεις στο περιθώριο και κάθε φορά που νοιώθεις ένας μοναχικός ονειρευτής να θυμάσαι ότι το μονοπάτι που χαράζεις θα γίνει κάποτε λεωφόρος.